Een jaar nadat de corona crisis begon

Het is een jaar nadat de eerste lockdown begon en de media is volop bezig om terug te blikken. Ook onze krant publiceerde een dik magazine vol interviews met mensen die er maar al te veel mee te maken hadden gekregen. Ik was gister meer dan een uur bezig om het te lezen en verdiepte me in al die verhalen. En toen ik het uit had vond ik het wel weer genoeg.

In het begin, een jaar geleden dus, was ik er nog veel meer mee bezig, net als iedereen. Ik heb denk wel een paar honderd uur besteed aan het lezen van artikelen en het luisteren naar wat deskundigen vertelden. Daar ging ik de hele zomer nog mee door.
In het begin schreef ik bijna elke dag wel wat op m’n blog naar aanleiding van het nieuws, maar daar ben ik na een tijdje mee gestopt.

Maar nu is het dan toch weer zo’n corona-moment waarop ik er toch nog eens wat over schrijf. Een jaar nadat de eerste lockdown begon. Het gaat in de terugblikken over hoe goed of niet goed we erin slaagden om ‘maatregelen’ op te volgen en of die maatregelen wel zinvol zijn. Een hoogleraar werd gevraagd om te vertellen hoe mensen zich voelen en dan blijkt dat jongeren zich slechter voelen dan een jaar geleden en dat ouderen een nieuw evenwicht hebben gevonden.  Het gaat over economische schade, cijfers en statistieken, uitgangspunten en meningen. En nog heel veel aspecten meer.

‘Corona’ is een ingewikkeld gebeuren, met vele aspecten en invalshoeken. ‘Corona’ heeft impact op ons leven. We hebben er allemaal mee te maken gekregen. We kunnen uren besteden aan het onderzoeken hoe het zit, en ook nog eens uren aan het lezen van verhalen van mensen die ziek zijn geworden. Maar voor dit moment benoem ik alleen het besef dat we er allemaal onder hebben geleden, nu al een jaar lang.

Onder de lezers van mijn blog zijn ook velen die er “maar al te veel mee te maken hebben gekregen”. Doordat ze ziek werden of doordat er ziekte in hun familie kwam. Corona heeft gaten geslagen in levens. En dan verlang je naar troost en meeleven.

Nu nog een link naar de foto, van een mooi en oud kleedje. Vroeger zijn allerlei technieken bedacht om kant-effecten te bereiken zonder te klossen. De vindingrijkheid om op allerlei manieren draden weg te knippen of juist samen te binden was groot. En er konden ook allerlei technieken gecombineerd worden.

Ik denk dat wij daar nu ook al een jaar mee bezig zijn. Met aanpassen, vindingrijk zijn, er toch iets moois van maken.
Maar voor velen is het ècht enorm zwaar en ik wens hen van harte sterkte en herstel toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013