Een kelimkleed ophangen

De hele kamer krijgt een opknapbeurt wanneer er een kerstboom moet worden neergezet. Dan moet er een hoek worden vrijgemaakt, en dan kunnen die stoelen beter dáár staan en als je dat doet dan kan de salontafel beter een kwartslag gedraaid worden. Maar als de rechthoekige salontafel een slag draait, dan moet het kleed dat óók doen. Maar om het kleed te draaien moet eerst de bank worden opgetild, die met twee poten daarop steunt. En als je dat doet, dan zie je gelijk dat je wel even moet stofzuigen, want dan komt er van alles onder vandaan.

Eindelijk is de hoek vrij. En eindelijk staat de boom. Nu nog de snoeren. Met opmerkingen zoals: Wat fijn dat we daar een stopcontact hebben. Of juist: wat lastig dat we daar géén stopcontact hebben. Die snoeren is ook nog wel een uitdaging.

Vervolgens de verlichting. In de vrijgemaakte hoek stond een lamp, en die moest nu verplaatst. En dan moet op de plek waar de lamp nu moet komen een plant weg. Of juist drie planten. Of die ene plant wel en die omwisselen met een andere plant. Voor je het weet ben je een uur verder, maar het wordt wèl mooi zo!

Tevreden kijken we om ons heen. Nu dit nog en nu dat nog. En oh: als we dat nou eens dáár ophangen! We zitten even op de bank en springen dan weer op want ineens zijn er nog veel meer inrichtings-variaties en mogelijkheden. Ik kom met het oud kelim-kleed aanzetten. Dat heeft m’n handwerktante vroeger gemaakt, en heeft recent nog tien jaar bij m’n zus gehangen. Tot zij ging verhuizen en toen kreeg ik het. Ik bevestig het op een lange lat (die natuurlijk eerst op maat gezaagd moet worden, dus de stofzuiger moet ook weer even gepakt). Dat bevestigen gebeurt met het niet-apparaat; die nietjes gaan gewoon dwars door het borduurwerk heen). En dan een ophanghaakje middenin en daarmee kan het boven de bank hangen.

Tjonge, wat zijn we lekker bezig! Maar weet je wat er gister ook gebeurde? M’n computer crashte….. Dus in plaats van lekker verder te gaan met de inrichting van het kerst-huis, moet ik nu op de maandagochtend allerlei moeilijke dingen gaan doen. Bah!

2 gedachten over “Een kelimkleed ophangen”

  1. Hi Margriet, klinkt me bekend in de oren! Die van ons moet nog op gezet worden, maar dat is behoorlijk veel werk.
    Veel plezier met je computer!

    1. Ja, het lijkt allemaal zo simpel, maar er komt nog een hoop bij kijken!
      En inmiddels is hier de lockdown uitgeroepen, dus voor veel mensen is het nu ook al lastig om er nog ergens één te kunnen kopen. Hartelijke groet van Nederland naar Canada!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.