Een kijkje in mijn keuken

Het liefste publiceer ik foto’s die helemaal naar m’n zin zijn. Het lukt natuurlijk niet altijd zoals ik het in gedachten heb, en vaak maak ik dan een foto overnieuw. Zoals deze, van pannekoekjes op een blauw bord. Toen ik een blogje wilde maken met deze foto vond ik het blauwe bord eigenlijk niet zo mooi staan, en ook was ik niet tevreden met de gehaakte onderzetters, want die had ik net al laten zien op een ander blogje.

Dus bleef de foto liggen, want ik kon geen nieuwe maken, want de pannekoekjes waren inmiddels op. Maar zò makkelijk geef ik me niet gewonnen! Hier komt eerst het verhaal van de pannekoekjes, en dan de nieuwe foto.

De pannekoekjes maakte ik volgens zelfverzonnen recept. En elke kok weet: dan worden ze het lekkerst! Er lagen nog tamme kastanjes in de diepvries. De laatste kastanjes van de boom uit de tuin van het ouderlijk huis. M’n zus had ze nog kort gekookt, de bittere velletjes verwijderd en ingevroren. En in die diepvries lagen ze te wachten tot een goede gelegenheid en dat was als ik weer eens een vuurtje zou stoken. Dan maak ik kleine kastanje-pakketjes in tweedehands aluminium-folie (ik koop dat spul niet zelf maar gebruik folie wat anderen weggooiden) en die pakketjes leg ik in de gloeiende as. Dan krijg je gepofte kastanjes en die zijn heerlijk!

Maar nu werden ze minder lekker. Kennelijk hadden ze toch iets te lang in de diepvries gelegen. “Het lijkt wel meel!” zeiden we. “Goed idee, dacht ik, dan maak ik er meel van.” Dat deed ik de volgende ochtend. Ik stampte de kastanjes in een vijzel, voegde wat tarwemeel toe en maakte er pannekoekbeslag van. Echt superlekker! Een geweldig idee om overjarige tamme kastanjes uit de diepvries te gebruiken, mocht je die nog hebben liggen….

Dus ik bakte gister nieuwe pannekoekjes, maakte een nieuwe foto, en nu ben ik er wèl tevreden mee. De gehaakte rondjes en rieten onderzetters vormen nu veel meer een eenheid met de pannekoeken. En dat was dan een ‘kijkje in mijn keuken’, zowel van hoe ik foto’s maak als pannekoeken bak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013