Een leuke ontmoeting

Dit was een leuk verhaal! Het was m’n eerste ontmoeting van vanmorgen, op de aktiviteitendag van de vereniging voor borduurliefhebbers. Ik zat aan een tafeltje te genieten van de koffie en er kwam iemand naar me toe die mij herkende van m’n blog. Ze vertelde dat ik een keer had geblogd over een patroon voor lavendelzakjes met geborduurd mannetje en vrouwtje (Lavendel en Lievevrouwebedstro). Dat klopt, dat herinner ik me, dat blogje noemde ik ‘Bepaalde patronen uit oude Ariadnes‘ en het ging erover dat mensen soms heel specifiek op zoek zijn naar iets wat ze zich nog herinneren van vroeger, en graag nu willen maken. Ik kon iemand blij maken met de juiste Ariadne, waar het patroon voor deze zakjes in staan. En daar blogde ik dus over. Dat blogje werd ook gelezen door degene die nu naar me toekwam. Ze vertelde dat ze daardoor op het idee kwam om deze zakjes ook nog eens te borduren. Zij had de Ariadne nog en ze ging naar een handwerkwinkel om het juiste materiaal te kopen. Bij de kassa zag ze dat iemand anders precies hetzelfde patroon op de toonbank had liggen. Wàt? dat is wel èrg toevallig! Ze raakten aan de praat en die ander zei dat ze het patroon bij Tweedehandswerk had gekocht. Dat was dus de vragenstelster geweest die de Ariadne bij me had besteld. Echt ongelooflijk!

Ik vergat m’n koffie bij dit prachtige verhaal. Het enige waar ik aan dacht was: mag ik je lavendelzakjes op de foto zetten? Dat mocht. Ik vind ze prachtig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Macramé tassen en boeken

Ariadnes 1970

Geweven landschap

Boeken over weven

Reacties

 1. Wat een enig verhaal. Ik houd van zulke toevalligheden.

 2. Francien zegt:

  Wat leuk om de zakjes weer te zien! Leuk voor jou. Ik zou het patroontje wel willen hebben heb je stiekem kopien gemaakt?
  Mooie zondag,

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Francien, ik kreeg per mail nog meer vragen voor het patroon van de lavendel-poppetjes, dus wel zo handig om het hier nu ook op m’n blog te beantwoorden. De poppetjes stonden in Ariadne april 1978 en die is nog te bestellen. Ik heb er meerdere exemplaren van.
   Ik vind ze zelf ook erg leuk en krijg ook zin om ze te borduren! Een nieuwe impuls dus voor dit oude patroon!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen