Een mutsje op de bubbeltjes

Nadat de gemeenteraad de hele dag het weerbericht in de gaten had gehouden namen ze uiteindelijk de beslissing dat de vuurwerkshow tòch wel door mocht gaan, ondanks de harde wind. De burgemeester klom speciaal op het neonverlichte podium om dat te vertellen (ik vond dat ze dat beter op hun website hadden kunnen vermelden, want daar hadden ze niet aan gedacht). Er was nu zoveel over te doen geweest dat mijn lief en ik besloten om dan ook maar even te gaan kijken. We kozen de eerste show van half tien en werden een kwartier lang vermaakt met mooi vuurwerk. Daarna door de warme nacht weer lekker naar huis fietsen, om van onze eigen bescheiden knal te genieten: ontkurking! Voorafgaand aan dat jaarlijkse ritueel kreeg de kurk een mutsje op! Dit had ik gekregen van een bloglezeres en losgemaakt van haar kaartje.

En toen gingen om 12 uur de gordijnen weer open en wisten we niet wat we zagen: bizar veel vuurwerk! Het vuurwerkverbod werd massaal genegeerd. De vuurwerkshow van eerder op de avond was binnen een paar minuten tot een soort speel-versie gedegradeerd. Heel de stad knalde erop los. Echt bizar!

Zelf ben ik een voorstander van het afschaffen van deze destructieve traditie, hoewel nu wel weer gebleken is dat dit zelfs met een verbod en een crisis moeilijk kan worden losgelaten. Maar ik doe toch blijmoedig een voorstel voor een nieuwe traditie: een mutsje op de knalfles! Even schudden en dan vliegt dat mutsje mee de lucht in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.