Een neutrale kaart

Het is een rare tijd. Het is een héle rare tijd. Er gebeuren dingen in ons land en in de wereld, die we niet voor mogelijk hadden gehouden. En dat beïnvloedt ons allemaal. We praten erover, we vormen er ons een mening over, we maken keuzes over onze nieuwsbronnen, we hebben last van de consequenties, we zijn bezorgd. Kortom: het houdt ons bezig!

En het houdt mij natuurlijk ook bezig. En soms worstel ik ermee omdat ik bezorgd ben over alles wat er gebeurt. Dan zou ik daar wel graag wat over willen schrijven, maar dan denk ik erover na of dat verstandig is en dan doe ik dat meestal toch maar niet.

De invalshoek van mijn blog is elke dag een foto en een stukje tekst over handwerk, of met handwerk als invalshoek. Voor wie van handwerk houdt, is het lezen van zo’n blogje dan vaak even een leuk momentje. Maar als er gedoe van komt, is het niet leuk meer.

Op dit blogje laat ik een oude geborduurde kaart zien en het is altijd mooi om te zien wat er vroeger werd gemaakt. Het is een bijzondere kaart, omdat er geen tekst bijstaat. Er zijn vroeger veel van deze kaarten gemaakt, en er komen er later nog meer op m’n blog. Maar die hebben allemaal teksten erbij, waardoor ze minder neutraal zijn. Het zijn felicitatiekaarten of nieuwjaarskaarten. Dus daarom is deze éne een bijzondere. Een neutrale kaart!

Deze ‘neutrale’ kaart plaats ik in mijn shop als nummer TW6999. Nummer 7000 komt in zicht.
Ik wilde in dit blogje gezegd hebben dat ik er wel mee geworsteld heb. Wat zeg je wel en wat zeg je niet?
En hoe leuk is het eigenlijk nog, om bezig te zijn met zoiets betrekkelijks als ‘handwerk’, als er zoveel gaande is in de wereld?
Ik weet van anderen dat zij het ook soms moeilijk vonden om maar gewoon door te gaan met hoe je het altijd deed.
En dat het soms gek voelt om dat te doen. Dus dan weten jullie nu, dat ik daar ook mee heb geworsteld.
En nu dus aangekomen bij het 6999ste artikel wat ik in m’n shop plaats, de neutrale kaart!

2 reacties op “Een neutrale kaart”

  1. Ga maar door met je blog. Het is heerlijk om ( vaak) even terug te gaan in de tijd en te genieten van al het moois dat gemaakt werd.

    1. Bedankt Mieke! Ik stel je verwoording van hoe jij het beleeft, jùist onder dit blogje op prijs. Dus dat we in de enerverende tijd van nù, ons even kunnen ontspannen met het terugkijken op handwerk van vroèger tijd. Dat is ook wat ik mede in dit blogje wilde overbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013