Een nieuwe Midjourney-topper

Het Durable-boekje Sfeer en romantiek is één van de toppers in mijn shop. Voorop het boekje zit een vrouw met lang rood haar te haken in een schommelstoel. Zou het liggen aan die foto dat dit boekje zo populair is geworden? Soms krijg ik mailtjes met vragen of ik ‘dat boekje met die vrouw met het lange rode haar nog heb.’ Veertig jaar lang is die foto ergens in herinnering gebleven, en nu haken zo populair is geworden, zijn mensen weer naar precies dàt boekje op zoek.

Zou dat nu nog weer zo kunnen gebeuren, dat bepaalde (handwerk)foto’s heel lang in het geheugen blijven hangen, en bij een opleving van de mode weer in het actieve geheugen terugkomen? Niet zo’n grote kans, omdat we nu in een heel andere tijd leven met een snelle omloopsnelheid van beelden. Maar misschien toch wel. Als die foto’s héél bijzonder zijn!

En wat denk je? Zijn deze beelden bijzonder genoeg? Maken ze kans om veertig jaar later nog herinnerd te worden?
Deze beelden zijn via het programma Midjourney gegenereerd, en de zoektermen om tot dit resultaat te komen zijn door mijn dochter ingegeven. “Mag ik die plaatjes, vroeg ik, daar kan ik wel wat mee voor een blogje.” Ik vind deze kleurrijke en roodharige vrouw een prima opvolgster van de Durable-schommelstoel-vrouw.

En verhip, dat zul je nèt zien: nou had ik dit blogje in m’n hoofd en wordt precies nèt m’n laatste Durable-boekje besteld. Dus dat is nu uitverkocht. Alsof het een onderstreping is van de gedachte: we leven in een andere tijd! Dit soort beelden worden nu via Artificial Intelligence gemaakt.  A new era!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.