Een oud handwerkmapje


Dit mapje is uniek, met nèt iets andere steekjes of afmetingen of kleuren of afwerking dan het handwerk van de klasgenoot die dezelfde opdracht kreeg om een mapje te maken van bruine jute stof en dit te versieren met siersteekjes.
En dit mapje is uniek, omdat de mapjes van de klasgenoten er niet meer zijn, en deze wel.
Ik denk dat dit gemaakt is als opdracht op een Pabo, vermoedelijk in de zeventiger of tachtiger jaren. En daarmee is het dus ook weer géén uniek mapje, omdat er meerdere van moeten zijn gemaakt, en dan is dit mapje dus juist een leuke illustratie van die vroegere opdrachten op de ‘kweekschool’ voor juffen en meesters, die later ook handwerkles mochten geven.

Dit mapje is nu nr. TW7001 in mijn shop, en daarna hou ik er weer mee op om die nummers op mijn blog te vermelden. Het was even leuk, om daar aandacht aan te geven, maar nu ga ik gewoon weer lekker verder met handwerkboeken en handwerktijdschriften toevoegen, en soms ook wat oude handwerken. Die oude handwerken geven een beeld van de vele en gevarieerde handwerken die vroeger zijn gemaakt.

Zo’n oud mapje roept nieuwsgierigheid op: “Wat zou erin zitten?” En misschien voelt het lezen van mijn blogjes ook wel zo: “Wat zou er nu weer op staan?” Ik heb hier nog aardig wat handwerk liggen en elke dag kan ik kiezen wat ik pak. Vandaag dus dit oude mapje, wat geschikt is om er bijvoorbeeld oude brieven in te bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.