Een paar Noorse handwerkboeken

Elk land heeft wel een ‘boekenstadje’ en het is erg leuk als je op vakantie de gelegenheid hebt om daar een paar uurtjes rond te lopen. Het boekenstadje van Nederland is Bredevoort en van Noorwegen is Tvedestrand. Kenmerkend voor dit zuidelijke stadje zijn de witte huizen. We volgden de boeken-route en gingen elke boekwinkel binnen en vroegen dan naar de afdeling ‘handwerk’. Dat was een erg leuke bezigheid! Er waren twee boekhandels die een goede sortering hadden en ik herkende veel boeken die wij hier ook hebben. Vooral de oude boeken over weven vond ik mooi om te zien.

Veel Scandinavische handwerktechnieken zijn ook in ons land bekend en geliefd geworden, vanwege de mooie stijlvolle en serene uitstraling. Ik heb veel borduurboeken en tijdschriften met voorbeelden van Hardanger in mijn shop, en nu kan ik ook wat Noorse (en Zweedse) boeken toevoegen.
Prydsom betekent Broderikunst, Botten-Sömmar betekent Drawn threadwork, Hardanger hoeft niet vertaald te worden, en het laatste boekje Tapisserie Boutique bevat voorbeelden voor Drawn Thread Work (dus niet voor tapisserie in de zin zoals wij het gebruiken). Twee van deze boeken zijn samengesteld door S. Lawergren, een bekende naam op dit gebied. Mooi Scandinavisch handwerk in mooie zestiger-jaren-boeken, speciaal voor u meegenomen!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude tijdschriften breien: Ingrid en Irene, Sabrina en Sandra

Geborduurde paaseierenkrans

Geborduurde paaseierenkrans

Oude trouwe blauwe pauwen

Ikea kleden

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen