Een paar oude Engelse handwerkboeken


De ogen van de hele wereld (of de halve misschien, want de hele lijkt me een beetje overdreven) zijn vandaag gericht op Engeland, vanwege de royal wedding van Harry en Meghan.
Ik heb me wel eens afgevraagd hoe sommige oude Engelse handwerkboeken hier in Nederland terecht zijn gekomen. Ik denk dat de ogen van één iemand vielen op een bepaald boek, terwijl ze misschien op vakantie was in Groot Brittanië. Daar zag ze dan een leuk boek over collages maken, of het werken met leer, of over quilten. Het was in de tijd dat er nog niet zoveel gereisd werd als nu, en er ook niet zoveel internationale huwelijken werden gesloten, en er ook nog niet zo werd uitgepakt met van alles. Het waren de zeventiger jaren, toen een boek uit Engeland nog iets bijzonders was. Dus die iemand kocht dan zo’n boek, en was waarschijnlijk helemaal enthousiast over de mogelijkheden, en ze nam het mee naar Nederland, en daar werd het eerst gebruikt en toen vergeten. En nu zorg ik ervoor dat alle ogen van mijn bloglezers er ook weer naar kijken, naar die oude boeken!

Het zijn leuke oude boeken, voor als we straks weer klaar zijn met tv-kijken en voor als onze handen weer beginnen te jeuken om iets te maken, wat nog nèt zoveel voldoening geeft als toen. CollageQuiltingLeatherwork

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde vogeltjes

Melkmeisje Vermeer in tapisserie

Geborduurd schilderij vogeltjes bloemetjes vlindertjes

Boeken over mode

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen