Een praatje bij een gehaakt kleedje

Gehaakte kleedjes kunnen jàrenlang goed blijven, mits ze vroeger van goede katoen zijn gemaakt en ze ook niet àl te vaak worden gewassen. En ze kunnen dus ook jarenlang dienst doen. Dit kleedje wordt, ergens in een huis van een lief echtpaar, al heel lang in ere gehouden. “Nog van m’n oma geweest”, zei de gastvrouw.

Vandaag is in het nieuws dat het nieuwe coronavirus waarschijnlijk net zo lang als wij leven blijft circuleren. Nog jàrenlang dus. Het virus wat momenteel de wereld in zijn greep houdt is een zoönose. Dat is een infectie-ziekte die van dieren is overgesprongen op mensen. Andere voorbeelden daarvan zijn Ebola, Mexicaanse griep, Vogelgriep, Hondsdolheid, ziekte van Lyme, en Sars. De kans op zoönosen (nieuwe uitbraken van verschrikkelijke virussen) kan verminderd worden door beter te letten op ons ecosysteem. Daarin moeten geen grote veranderingen in worden aangebracht. En mensen moeten dus ook geen wilde of exotische dieren gaan eten.

Daarover zouden we beslist wel even hebben gepraat, wanneer we bijvoorbeeld dit weekend nog eens op bezoek zouden gaan bij andere mensen. Alle gesprekken tussen alle mensen (vrienden, collega’s, buren en voorbijgangers) gaan tegenwoordig allemaal over corona. Zo verwerken we het nieuws met elkaar, en vertellen we elkaar wat we lezen en meemaken en vinden. Maar we gaan nu niet meer op bezoek. Deze foto is van een paar weken geleden. We hadden toen al wel het gevoel dat het de laatste keer zou zijn dat we onze vrienden voorlopig zouden zien. Ons gesprek was begonnen en geëindigd met ‘corona’, we hadden er samen over gepraat.

En dat was geen jàren, maar nog maar een paar wéken geleden! Hoe bizar dat ons leven in slechts een paar weken tijd is veranderd. Dit weekend blijven we weer thuis. We gaan niet op visite, maar ik maak elke dag een corona-praatje met jullie. En dat is ook een manier om het dagelijks nieuws samen te verwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013