Een vakantie-kussentje maken

Een groot corona-gerelateerd probleem is: hoe gaan we straks op vakantie?
Daar gaan steeds meer gedachten en gesprekken over. En we krijgen ook steeds meer zin om na al dat binnenzitten weer eens op reis te gaan, een ander land bezoeken, weidse verten te zien. Zucht….

Ik heb nog een leuk borduurwerk met een vakantielandschap en dat legde ik eerst eens voor me neer. Elke verwerking van een borduurwerk begint met er eerst eens naar te kijken. Er zat nog een grote rand omheen en die knipte ik eerst eens weg. Nu komt het iets ‘dichterbij’. Ik heb zin om er een kussentje van te maken. En onderwijl te mijmeren dat mijn hoofd daar op ligt, terwijl ik ergens bovenop een berg lig met uitzicht op een lieflijk dal met een meertje. Het zonnetje schijnt lekker, het is niet te warm en ik lig daar op de berg heerlijk te genieten.

Eerst maar eens terug naar de grond. Daar leg ik wat lapjes neer van een pakketje corduroy. Mijn moeder bewaarde de restjes van de stoffen waarvan ze wat had genaaid en sommige van die pakketjes nam ik vorig jaar mee naar huis. Dat was nog niet eens zo simpel, want mijn zussen wilden ook hun aandeel. Want zij weten net zo goed als ik dat die restjes ribstof hele fijne restjes zijn.

Ik ga er dan ook niet zomaar achteloos mee om, ook al zijn het resten. Ik kijk hoe ik het stuk wat ik nodig heb voor de achtergrond zo slim mogelijk kan knippen. Dat heeft m’n moeder me vroeger goed voorgedaan. Niet zomaar het eerste stuk nemen wat je wel geschikt lijkt, want dan zet je misschien nèt de schaar in een ànder stuk wat je nog zou kunnen gebruiken. Dus daarom eerst de restjes uitleggen, en kijken waar je het beste kunt knippen.

Straks verder! Het is tijd om een idyllisch vakantie-kussentje af te maken. Lekker in lockdown met een fijne miezerregen die we nu zo hard nodig hebben.

2 reacties op “Een vakantie-kussentje maken”

  1. Wij twijfelen nog tussen Tuinesië en Santo Domeingo; ach wat, we doen het gewoon allebei! Zijn we er in ieder geval eens lekker uit na al die weken! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013