Eerste advent

In handwerkland zijn nogal wat trends te zien. Iets is mode en dan wil iedereen dat maken of hebben. En na een tijdje zakt dat weer af en zijn er weer andere dingen waar de aandacht naar uitgaat. De jutetas, die je met reclameopdruk bij supermarkten kon kopen en zelf bekleden met een handwerk, werd een paar jaar geleden trendy. Ik nam mijn tas-met-gehaakte-tulpjes recent mee naar het strand.

Nog zo’n trend: kerstkaarten borduren. Dat deden we vroeger volop. Niet al te ingewikkeld, maar gewoon een simpel tafereeltje. En dat hééft ook wat! Dit borduurwerkje kreeg ik van een bloglezeres, toen ik op de terugweg van die strandvakantie bij haar op bezoek ging. Zo’n borduurwerkje is niet ouderwets, maar gewoon retro.

Eén kaarsje, omdat het vandaag de eerste advent is. Advent is de voorbereiding op het kerstfeest. Fijne zondag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

“Ik kan handwerken”

Boeken over poppen om zelf te maken

Een picknickkleed met herinneringen

Handwerk en aardewerk

Comments

  1. Marie Paule zegt:

    Dank voor de nieuwsbrieven…ondertussen borduurde ik zes overtrekken voor kussens met kersttaferelen….ze worden zeer geprezen bij mijn huisgenoten.
    Bij de bestelling van de patroontjes in kruisjessteek stuurde u mij een oude ariadne en daar vond ik warempel inspiratie voor een winters breiwerkje met kerstbomen en rendieren…daar ben ik nu dus mee zoet!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen