Eerste lentewandeling in Salland

Van bijna elke lente-begin in de afgelopen jaren weet ik nog de eerste lange wandeling die we maakten. Elk jaar vind ik het bijzonder om na de lange winter weer ergens te lopen waar je de zonkracht voelt, de veranderingen merkt, en ziet hoe de natuur de lente voortstuwt. De kleuren worden anders: eerst nog wat flets maar dat is juist het boeiende. De takken nog kaal maar je weet dat niet lang meer duurt. Zo’n eerste wandeling is bijzonder. De vogeltjes weer horen, de blauwe lucht weer zien, de stilte ervaren.

Voor deze vroege-voorjaarswandeling kozen we een gebied waar we nog niet eerder waren en dat maakt het nog meer bijzonder. We kozen de Sallandse Heuvelrug en liepen langs en over de Haarlerberg.
Hier bestaat de grond uit hoogveen, en op de helling waar de Paltetoren op staat is het Hellinghoogveen. Hier groeien zeldzame hoogveenmossen, maar dat is voor de natuuronderzoekers, dus wij liepen weer verder en genoten van de vergezichten op een onbekend landschap. Onderweg in de auto luisterden we naar oorlogsberichten en al wandelend praatten we daarover. Dat zullen wel meer mensen doen. Het maakt het allemaal wel vreemd.

Ik zou een kussentje hebben kunnen meenemen voor op het bankje. Maar dat had ik niet.
Fijne zondag!

1 gedachte over “Eerste lentewandeling in Salland”

  1. Prachtig gebied. Fijn he, om er te wandelen! Ik kan je aanraden nog eens terug te keren in augustus als de hei in bloei staat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.