Vandaag een hele dag om in de keuken te staan. Het hele jaar door halen we elke week (biologische) groente met ons groenteabonnement en dat is altijd veel werk om schoon te maken. Op tijd beginnen dus, want ik verwacht veel visite en wil twee grote pannen soep maken.
Er komt altijd van alles uit m’n doos met kerstspulletjes, ook wat oude pannelappen en gebreide doekjes die nu leuk zijn om te gebruiken.
Het hartje kocht ik dit jaar op een kerstmarkt, gemaakt door iemand met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.
De pompoenen kregen we al in oktober, bewaard voor het eind van het jaar. Nu lekker snijden. Ik leg ze eerst een tijdje in kokend water om ze wat zachter te krijgen.
We kunnen niet meer naar Blokker voor een nieuwe groentebak. Ik doe het al jaren met een bak waar wat hoekjes vanaf zijn. Je raakt er gewoon aan gewend dat niet alles meer heel is. Dat ’tweedehandserige’ past wel bij mij; ik vind het niet zo erg als er wel eens wat mis of oud is.
De schaal die met kerst gevuld was met tuttifrutti stond nog op het aanrecht, nu handig voor de schoongemaakte wortels.
Ik amuseer me wel! Altijd leuk om die oude spulletjes te gebruiken, al is het maar een paar dagen per jaar.
En als de visite komt, dan heb ik ook nog wel wat nette pannelappen: