Elke keer dezelfde foto is saai

Gebreide-das-op-auto
Als jullie vinden dat ik overdrijf, moet je het zeggen hoor! Drie bijna dezelfde foto’s om een oude gebreide sjaal te laten zien: dat is niet leuk meer. Komop, heb je niks anders? Jawel, maar eerst wil ik nog even wat tekst kwijt.
Wat het weer betreft was het een topdag met een stralend februari-zonnetje. Op onze auto lag nog een dikke laag sneeuw en die moest ik eraf halen voordat ik ermee weg kon rijden. Daar aarzelde ik nog even bij, want ik vind dat altijd een fijn gezicht, die witte laag. Ik had de ijskrabber al in m’n hand toen ik besloot m’n sjaal even af te doen en die op de besneeuwde voorruit te leggen (krab-uitstel).

Gebreide das op-auto
Die sjaal breide ik twintig jaar geleden al en toen hij af was lag hij jarenlang in een verborgen hoekje. Totdat het me een paar jaar geleden opviel dat op de folder van de Handwerkbeurs een meisje staat met precies zo’n gebreide streepjessjaal om haar hals. Die foto is inmiddels denk ik wel honderdduizenden keren gedrukt en ik heb hem ook al honderden keren gezien. Want de organisatie van de Handwerkbeurs Entreekaart Handwerkbeursgebruikt die oude foto elk jaar opnieuw. Je voelt hem aankomen: “Komop zeg, hebben jullie niks anders?”
In m’n vorige blogje over de Handwerkbeurs (gisteren was de laatste dag) heb ik een positief verslag gegeven over deze beurs, maar ik wil ook wel wat kritische opmerkingen kwijt. Natuurlijk is het best te begrijpen dat de organisatie in haar presentatie een jong publiek wil aanspreken (middels zo’n jonge blom), maar de realiteit is: er komen ook duizenden oudere vrouwen op af. En zij (wij) vormen de grootste groep. Daar is dan toch niks op tegen om in de presentatie dat ook te laten doorschemeren? Ze hoeven toch niet altijd alles te richten op de jeugd (die toch al zoveel heeft)?
En verder kon de catering ook heel wat beter en zo kan ik nog wel een paar  minpunten geven (die vooral de hosting van het event betreffen).

Gebreide das-op-auto
Drie foto’s dus van m’n oude gebreide sjaal. Een muts had ik er destijds ook bij gebreid. Nooit gedacht dat je met zo’n sjaal zóóóveel jaar een jonge blom kunt blijven…

3 reacties op “Elke keer dezelfde foto is saai”

  1. Met name de catering is erg duur en €1,50 voor de garderobe is buiten proporties.
    En ook onvoldoende toiletten, rijen dik stonden de dames.
    Maar verder een ontzettend leuke beurs om te bezoeken.

  2. Ook op Facebook kreeg ik wat bijval in de kritische noot. Er zijn dus wel meer mensen die zich stoorden aan een aantal organisatorische aspecten. Wat mij betreft mag de organisatie wel eens een goede enquete houden en de kritiekpunten serieus nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013