Embroidery boeken voor € 5,00 per stuk

Borduren is het maken van versieringen met naald en draad op textiel, leer of andere ondergrond. Deze kunst is wereldwijd toegepast sinds mensen stoffen en weefsels gebruikten, naar schatting vanaf 3000 BC.
In Engeland is de techniek en het ambacht eeuwenlang toegepast en diep verweven in de cultuur. Er zijn schitterende creaties gemaakt, die belangrijk waren en zijn in de beleving van religie, kroon en het maatschappelijk leven. En er zijn miljoenen huizen gedecoreerd met mooi borduurwerk. Elke tijd gaf haar eigen invulling maar wel altijd gebaseerd op de aloude en schitterende tradities.

Er zijn vele boeken gepubliceerd over de basistechnieken, de toepassingen, de vernieuwingen en de exploraties van wat er allemaal kan en wat er allemaal mooi is. En van die vele plaats ik er vandaag acht in m’n shop. De oudste is uit 1964 en heeft als ondertitel A Fresh Approach. En dan is er nog één uit 1966 en dat is leuk, om die oude boeken te zien en de toepassingen die toen werden gepresenteerd.
De andere boeken zijn van later tijd. Elk boek heeft een eigen invalshoek, zoals Landscape in Embroidery, Design in Embroidery, Embroidery on Patterned Fabric. Het leuke kleine boekje van Nora Jones, met de mooi geborduurde vogels en bloemen op de voorkant is ook in het Nederlands verschenen en dat geeft aan wat een leuk boekje het is, want de leukste boekjes worden vertaald.
Al deze boeken hebben met elkaar gemeenschappelijk dat ze allemaal “Embroidery” in de titel hebben.

En nòg iets wat voor al deze boeken geldt: ze kosten bij mij slechts € 5,00!
Er zitten prachtige boeken bij, met veel mooie en inspirerende foto’s. Een leuke aanbieding!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.