Etnische Kerstkleedjes

Heel lang geleden nam mijn vader een keer een kleedje voor me mee uit een Balkanland. Ik vond het leuk, maar wist niet zo goed wat ik er mee doen moest. Dat was natuurlijk in de tijd dat ik vond dat elk voorwerp zijn nut moest hebben. Nu ben ik wat meer opgeschoven naar ‘verzamelen’. Nadat het kleedje een paar jaar dienst had gedaan als kerst-kleedje, bedacht ik er een bestemming voor: ik naaide een eenvoudige rode zak en bevestigde daar het kleedje op. Nu konden alle losse recepten en liturgieën die met kerst te maken hadden in de zak bewaard. Ik was heel tevreden met m’n oplossing en had wel dertig jaar plezier van die zak. Inmiddels ben ik nog wat verder opgeschoven: ik hou gewoon van handgemaakte kerstkleedjes uit het buitenland! En ik laat graag nog even een deel van m’n verzameling zien.

Vandaag was ik bezig m’n zak wat te ordenen en overbodig spul weg te gooien. Geeft voldoening als de zak weer netjes is.
Misschien een idee voor anderen: naai een handige zak van een oud etnisch kleedje. Ze zijn mooi genoeg voor een eervolle bestemming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.