Extra matrasje op reis

De één na laatste nacht in Noorwegen. We zijn nu op een plekje waar we eigenlijk nooit meer weg hadden willen gaan. Dus in gedachten kampeer ik hier nog steeds en is ons allang-weer-thuis-zijn slechts schijn. Dokeoo! Links van dit plekje staan drie vakantie-huisjes, rechts staat een groot huis, en daar tussenin is een soort parkeerplaats waar wij kunnen staan met ons daktentje. Is dat nou eigenlijk wel comfortabel, om daarin te slapen? Dat vroegen wij ons ook af, voordat we aan dit avontuur begonnen. De daktenten worden met matras-en-al geleverd (of verhuurd) en reken maar dat er zorg en aandacht is besteed aan zo goed mogelijke matrassen. Maar ze zijn natuurlijk wel dun, want het moet allemaal in die koffer op het dak passen. Dus bij die eerste bezichtiging hadden we een beetje twijfel: zou dat wel lekker slapen?

Voorafgaand aan de vakantie ging ik bij m’n zus op bezoek en ik zag bij haar een stukje schuimplastik. Dat mocht ik wel hebben. Ik bekleedde het met een leuk stofje en dat werd een extra matrasje. Ik liet het ook aan de mannen van de daktent-verhuur zien en zei daarbij: Eigenlijk heb je alleen maar extra ondergrond nodig voor je heupen en je schouders. Dus het hoeft niet zo groot te zijn. Voor ons voldeed het prima en ik laat het hier graag zien. Makkelijk zelf te maken dus!

En niet alleen ’s nachts hadden we plezier van dit matrasje, ook overdag kwam het af en toe uit de auto. We stopten zelfs een keer bij een steen die precies de goede afmetingen had. Dat is nog eens comfortabel zitten op de rotsen!
En nu ga ik weer op bezoek bij m’n zus en kan ik zeggen: bedankt voor je stukje schuimplastik; ik heb er goed gebruik van gemaakt!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Breien bij brood

Sjaal bij water

Lente als voorbereiding voor nieuwe oogst

De 4 Jaargetijden van Rie Cramer

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen