Feestelijk halssierraad

Een mevrouw in Zutphen hield heel veel van kantklossen en verzamelde heel veel spullen die met kantklossen te maken hebben. En ze maakte ook heel veel zelf. Aan het begin van dit jaar mocht ik een paar keer in haar huis zijn, toen zij daar zelf al niet meer woonde. Ik nam dit halssierraad mee, waar ik verbaasd over was want ik had nog nooit zoiets gezien. Ik bewaarde het tot kerst, om het op mijn blog te laten zien. En ik wil het zelf ook wel dragen bij een feestelijke jurk.

Een maand geleden overleed de mevrouw, en nu is dit gekantkloste sierraad ook een aandenken. En een aanleiding om wat te schrijven over andere mensen, die ook zijn overleden dit jaar. Voor veel mensen zijn de eerste kerstdagen dan ook moeilijk. Er is rouw, verdriet, gemis. Een terugdenken aan hoe het andere jaren was. En soms roept een voorwerp die emoties dan ook weer op.

Ik wens iedereen die deze kerst viert in rouw, van harte sterkte toe. Ik wilde het graag benoemen, dat het  heus niet voor iedereen makkelijk is. De eerste kerst zònder die geliefde.

En ik hoop dat de voorwerpen die die geliefde heeft gemaakt, en die nu herinnerings-dragers zijn, ook veel mooie gevoelens oproepen. Gedachten van waardering over wat zij maakten. En blijdschap in het daarnaar kijken of het opnieuw gebruiken.

2 reacties op “Feestelijk halssierraad”

  1. Wat mooi! Geniet er van, met de herinneringen. Ik hoop alleen dat de lurex niet te veel kriebelt. Prettige en mooie dagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.