Feestmutsje is nr. 7000 in mijn webshop

Een klein gehaakt puntmutsje krijgt nr. TW7000 in mijn webshop!

En daar hoort natuurlijk een klein verhaaltje bij. Tijdens één van onze wandelingen, alweer een tijdje geleden, liepen we door een dorpje waar een klein marktje werd gehouden. De opbrengst was voor een goede doel en ik kocht gauw een mutsje, ook al wist ik op dat moment niet wat ik daarmee wilde. Maar ik zag dat het mooi handwerk was, en ik vind het fijn om het enthousiasme waarmee mensen iets doen of maken te waarderen. Anders gezegd: ik vind het nìet fijn om daar dan aan voorbij te lopen, wetende dat iemand àchter die verkooptafel hoopt dat je iets zult kopen. Dus ik rekende af en holde daarna achter m’n wandelgezelschap aan, wat al was doorgelopen. Zoiets koop je dan in een oogwenk, eigenlijk een onbeduidend voorval, en nu krijgt dat mutsje ineens alle aandacht.

Op mijn blogje van gister, waarin ik de ‘neutrale kaart’ presenteerde, kreeg ik een mooie reactie van een bloglezeres die mijn boodschap daaruit precies had opgepikt en heel mooi had weergegeven: We voelen ons soms geketend maar onze geest mag vrij zwerven en het is zo leuk om over jouw zwerftochtjes door handwerkland te lezen. Dat hebben we nodig, denk ik. Volgens mij ben je goed bezig. Af en toe een zorgje en dan weer een kleurrijk verhaaltje.

Dat vond ik treffend weergegeven, en ook die uitdrukking van ‘zwerftochtjes door handwerkland’ vond ik mooi. Ik weet niet eens meer in welk dorpje het was, dat ik dit mutsje kocht, maar al zwervend kom je overal wel iets van handwerk tegen, en het ik vind het heerlijk om dat via een foto met anderen te delen!

In mijn shop plaats ik veel oud handwerk, en soms ook wat nieuw, net wat ik tegenkom. Soms maak ik er meer werk van dan anders, om er een aantrekkelijke foto van te maken. De foto hieronder is ook gemaakt met ‘net wat ik tegenkwam’, toen ik even een rondje door onze kamer maakte.

Een feestelijk puntmutsje voor nr. 7000! Ik voel me ook wel een beetje feestelijk bij dit mooie nummer!

2 gedachten over “Feestmutsje is nr. 7000 in mijn webshop”

 1. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Gefeliciteerd! Geweldig wat veel blogs, 7000! Ik geniet er (bijna) elke dag van. De mooie handwerken, de teksten, en de mooie foto’s. Ik hoop dat je nog lang door kan gaan.

  1. Bedankt Beerta, ik vind het heel leuk om te weten dat anderen ervan genieten en dat m’n foto’s en teksten worden gewaardeerd!

   Maar het is nog nìet m’n 7000ste blogje hoor! Ik vierde deze zomer m’n 5000ste blogje (ook al wel aardig wat!), maar nu mijn 7000ste artikel in m’n webshop.
   Dat vond ik ook wel leuk om even bij stil te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.