Fijn haakwerk, nieuw haakwerk en oud haakwerk

Kist met haakwerk en oude haakboeken

Kijk eens: zo’n trotse mooie vrouw op de voorkant van een oud haakboekje. Ze heeft prachtig haar, een elegante jurk en daaraan een gehaakte kraag en een gehaakte viersiering aan haar mouwen. Mooi! Ik vind die oude haakboekjes leuk om te zien. Ook de boekjes uit de zeventiger jaren zijn weer interessant. De interieurfoto’s in deze boekjes zijn typisch jaren zeventig met veel donkere eiken meubelen, maar dat is juist boeiend om weer te zien. De sprei die ik twee maanden geleden in deze oude kist legde (dat moest gauw nog even voordat die kist het huis uit ging) ligt al een tijdje op een stapel om gefotografeerd te worden. Soms blijven dingen een tijdje liggen voordat ze weer worden opgepakt!
Zo ook het klussen in mijn badkamer: terwijl ik dit schrijf wordt er nog een keer hevig getimmerd. Als een soort toegift. Een paar maanden geleden hadden we wat opknapklussen, maar één laatste klus moest nog. Dus dat gebeurt nu en ik zal blij zijn als het klaar is. Herkenbaar zeker? Vrouwen-van-nu vinden het nèt als vrouwen-van-vroeger fijn als hun boeltje weer op orde is. De bedden strak opgemaakt en dan zo’n mooie sprei erover? Ik hoop er binnenkort aan toe te komen om die mooie witte oude sprei ook eens te fotograferen.

Voor wie net als die timmerman bij mij boven ook hard aan het werk is: goede werkdag gewenst!
En voor wie net als de vrouw op het boekje zich mag bezighouden met de ‘fijne handwerken’: eveneens een fijne dag gewenst!

1 gedachte over “Fijn haakwerk, nieuw haakwerk en oud haakwerk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.