Flow rozen om te borduren

Stramien voor geborduurd kussen en foto in Flow

Het tijdschrift Flow heeft veel bijgedragen aan de populariteit van borduurwerk. Met name de geborduurde rozen-kussens zijn weer helemaal terug-van-weggeweest. Nu schreef ik al eerder dat ze eigenlijk nooit helemáál weg zijn geweest, want in handwerkwinkels de afgelopen decennia bleven de kant-en-klare pakketten om zelf zo’n kussen te maken altijd wel voorradig. Ze werden meestal gekocht door wat oudere dames, maar nu vindt ook de jongere generatie het weer leuk om dit soort borduurwerk in huis te hebben. Vintage-kussens zijn populair, vooral dus door de Flow-invloed, maar het is nog steeds leuk om zelf zo’n kussen te maken. Ik deed het in mijn tienertijd meerdere keren en zou zò zin Voorbedrukt stramien roos en afbeeldinghebben om opnieuw aan zo’n project te beginnen. Toch plaats ik dit zelf-maak-pakket in m’n shop. (ik heb zelf natuurlijk genoeg anders….) Het is een compleet pakket, met genoeg wol om gelijk te beginnen. Ik denk dat de eerste koopster heel lang getwijfeld heeft of ze hieraan zou beginnen, want het bijbehorende plaatje is nogal gekreukt. Ze heeft het misschien heel vaak in en uit de verpakking gehaald. Uiteindelijk deed ze er toch afstand van en nu kan ik het hier aanbieden. Simplify your life: bestel je borduurwerk bij mij!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Merklap Marie 1926

vogeltjeskussen-bij-wederik

Vogeltjeskussen

Schilderij geborduurde kruiden

Fijn stramien

Reacties

  1. Kan ik dit borduurpakketje kopen van je?
    Mvg
    Ariëtte

  2. Een mens kan maar niet genoeg rozen in huis hebben.
    Ik hou erg veel van ze.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen