Flower fairy scilla

Skilla in Arboretum de Dreijen

“Scilla, Scilla, tell me true,Flower fairy Scylla
Why are you so very blue?
Oh, I really cannot say
Why I’m made this lovely way!
I might know, if I were wise.
Yet – I’ve heard of seas and skies,
Where the blue is deeper far
Than our skies of Springtime are.
P’r’aps I’m here to let you see
What that Summer blue will be.
When you see it, think of me!

Scilla of Skylla is het blauwe bloempje wat nu volop bloeit, vooral op landgoeden en in arboretums want het is een zelfvermeerderend bolgewas wat heerlijk uit kan dijen als het de ruimte heeft. In het Arboretum de Dreijen in Wageningen zag ik een blauw tapijt van dit vroege voorjaarsbloemetje: Scilla, Scilla, tell me true, why are you so very blue?
Cecily Mary Barker tekende honderd jaar geleden vele bloemenkinderen passend bij de bloempjes: de beroemde Flower Fairy’s.
Van zes van deze flower fairy’s werden ook borduurpatronen gemaakt. Deze werden gepubliceerd door Ariadne. Op mijn blog heb ik vaak te maken met gelijktijdigheden en vaak bepalen die dan ook waar ik op dat moment over blog. De foto van het blauwe bloemetjes tapijt maakte ik gistermiddag, en bij thuiskomst was er een bestelling van een paar oude Ariadnes, waaronder het nummer waarin deze flower fairy’s staan. Ik denk dat ik anderen ook wel een plezier doe door de pagina’s nog even te laten zien voordat ik het tijdschrift op de post doe. En anderen doe ik misschien een plezier met het vermelden van dit nummer (voor als je er ook naar op zoek bent), ze stonden in Ariadne december 1977.
Hier blogde ik eerder over dit borduurwerk van de kleine lichtblauwe sterhyacinten met bijpasend borduurwerk en ik heb ook een scilla-borduurwerk in m’n shop.

Vijf afbeeldingen flower fairy's uit Ariadne

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren wit op wit

Oude Ariadnes in november

Korsstingsarbejder van de Handarbejdets Fremme

Boeken van Mary Gostelow

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen