Flower Fairy’s zijn geland op Sterhyacinthen en Rode klaver

Bloemen kunnen zò mooi zijn dat ze je kunnen ‘betoveren’. Dat wil zeggen dat je je even laat onderdompelen in een bloemen-wereld waarbij je al het andere vergeet. Je gaat dan op in een zintuigenfeestje van kleur en geur. Vooral als je bepaalde bloemen voor het eerst ziet, dan kan dat zo’n indruk maken dat je alle keren daarna wanneer je diezelfde bloemen ziet, weer opnieuw dat gevoel van mini-extase krijgt. Verwondering en vreugde, een klein pauze-momentje in een drukke wereld, een rustgevend shotje blijdschap.

De Engelse tekenares Cicely Mary Barker gaf dat betoverende effect van bloemenweelde weer door er FlowerFairy’s tussen te tekenen. Haar Fairy’s werden beroemd en er werden ook borduurpatronen van gemaakt. Zes van die patronen hebben vroeger in een Ariadne gestaan, waardoor veel borduursters die flowers en fairy’s wilden borduren. Sommige van die borduurwerken komen nu in het tweedehands-circuit, en zo kon het gebeuren dat ik zelfs twee dezelfde van deze borduurwerken heb.

En nu kwamen er vorige week ook nog twee blikjes bij, met dezelfde afbeeldingen. Voor het versterkende (en betoverende) effect.

5 reacties op “Flower Fairy’s zijn geland op Sterhyacinthen en Rode klaver”

  1. Zelf zou ik dit niet zo snel borduren ben meer van de merklappen, maar begrijp het succes!
    Wat heb jij toch een goede neus op de rommelmarkten.

    1. Margriet Hof

      Heerlijk urenlang over zo’n vrijmarkt lopen, dat doe ik graag! En hoe langer je er bent, hoe meer je vindt! En nu ik erover nadenk waarom ik met zoveel spullen thuiskom van zo’n vrijmarkt, dan denk ik dat ook meespeelt dat ik niet lang aarzel. De prijzen zijn laag, dus niet te lang over nadenken. Betalen en weer doorlopen!

  2. Zo leuk! De rode klaver. Het was mijn eerste ervaring met borduren van een wat groter project. Voor ik aan het rode klavertje begon had ik wel wat kleine werkjes gedaan. De bedoeling was om ze allemaal te borduren. Maar dat is er niet meer van gekomen. Ik ben toch meer van het breien en haken. Maar de rode klaver siert nog steeds in de gang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013