Flower fairy’s

Eén van deze flower-fairys ging vandaag op de post. Ik heb alleen ‘dubbele’ borduurwerken in m’n shop want er is ook nog een Perebloesem-fairy en die hoop ik ook nog eens tegen te komen. Zodat ik een foto kan maken van alle zes bloemen-feeën waarvan het patroon vroeger in de Ariadne stond. De zes zijn: Roosje, Kersje, Sterhyacint, Perebloesem, Braampje en Rode klaver.

Ik vond een keer wat uitgescheurde velletjes met deze afbeeldingen en legde die bij de borduurwerken. Veel borduursters hebben deze patronen gebruikt en er mooie borduurwerken van gemaakt. Leuk om te zien dat zij daarbij ook de aangegeven ondergrond-kleur van het handwerklinnen hebben gebruikt. Op die kleuren komt dit borduurwerk het mooist naar voren.
Veel borduursters zijn ook nog weer op zoek naar de Ariadne met de patroonbijlage waar deze flower-fairy’s op staan. Het is de Ariadne van december 1977. Ik heb weer twee nieuwe exemplaren hiervan te koop. Ruim veertig jaar later zijn het nog steeds aansprekende patronen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Delftsblauw geborduurd

Bloeiende bomen borduren

Patronen gezocht van oude Ariadne’s

Allemaal stukjes aan elkaar

Reacties

  1. Hallo Margriet, verkoop je de borduurtjes ook? Zoals bijv. “braampje”?

    • Margriet Hof zegt:

      Hallo Ineke, het braampje is vandaag op de post gegaan dus die heb ik niet meer. Ik verkoop alleen de flowerfairies die ik dubbel heb (deze had ik dubbel). Binnenkort plaats ik één van de sterhtacinthen te koop maar daarmee wacht ik totdat ik een foto heb gemaakt bij de blauwe bloempjes.

  2. Het waren ook pakketten, daarom waren die verschillende achtergronden mogelijk. Ik heb Braampje jaren terug kant en klaar gevonden ook met dat onbestemde groen en van Roosje heb ik onlangs een “nieuw” pakket gekocht met die donkerbruine ondergrond. Maar ze blijven leuk, vooral Scilla.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen