Flowerfairy op Perenbloesemtak

We worden wakker met een laagje sneeuw op de daken. Eerst een maand onafgebroken zonnig voorjaarsweer, en nu deze begin-april omslag. Raar hoor! Vooral voor fruittelers is het niet leuk, want de fruitbomen staan al in bloei.

Een flowerfairy die neergestreken is op een bloeiende Perebloesemtak is één van de zes flowerfairys die op borduurpatroon is gezet. Een vel met de zes patronen stond in de Ariadne van dec. 1977. Deze flowerfairy’s zijn vroeger veel geborduurd. Meestal op iets groter handwerklinnen, maar sommigen kozen voor heel fijn werk en dat geeft ook een erg mooi resultaat. Het zou mooi zijn als alle niet-bestaande flowerfairys de bloesem vandaag en morgen wat kunnen beschermen tegen de kou.

2 gedachten over “Flowerfairy op Perenbloesemtak”

 1. Leuk he zijn ze. De bloemenkinderen van Cicely Mary Barker. Ik maakte de rode klaver destijds en had alle kleurtjes borduurzijde ook voor de Braam gekocht. Ik wilde ze allemaal wel borduren, maar zover is het niet gekomen. Wel heb ik een paar van die leuke kleine boekjes gekocht.
  De rode klaver borduurde ik dus toen ik net 17 was en die hangt hier nog steeds in de gang. Het lijstje heeft inmiddels wel een modern kleurtje gekregen.
  Leuk blogje weer
  Groetjes Petra

  1. Wat leuk dat jij ook zo’n fairy borduurde toen je 17 was! Ik borduurde de braam op m’n 17e en die is me nog steeds heel dierbaar!
   En ik heb ook een paar van die kleine boekjes, die horen er gewoon bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.