Flying geese: verder trekken!


Nog één keer een quiltje tegen de oude witte muur hangen van de ommuurde binnentuin. Dit quiltje maakte ik vroeger voor m’n dochter en het hing lange tijd in haar huisje. Het motief heet Flying Geese, verwijzend naar ganzen die in formatie-vlucht strakke lijnen trekken door de lucht. Ik kijk ze altijd even na als ze overvliegen. We gingen nog één keer naar m’n dochter om samen nog een dagje uit te gaan. En om haar na te kijken, uit te zwaaien. Ze gaat verhuizen naar een ander land!

Ze laat in haar oude huisje een ‘wonderboom’ achter die eigenlijk geen wonderboom is, want als je dat woord opzoekt krijg je heel andere bladeren te zien. Maar wat zou het dan wel zijn? Deze groene boom groeide razendsnel tussen de stenen, en bleef groen in de hitte. Het was een vruchtbaar huisje waar m’n dochter woonde. Ze schreef daar een proefschrift, bleef overeind in de hitte, en trekt nu verder.

2 gedachten over “Flying geese: verder trekken!”

  1. Ik kan het niet goed zien maar ik zou bijna denken een Catalpa of trompetboom. Als ik naar die bladeren kijk….
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Trompetboom

    Ja kinderen die uitvliegen. En dat is goed…je hebt het zelf ook gedaan. Maar ze worden zo snel groot!! Nee hoor ik heb geen last van het lege nest 😉 ….maar toch….de tijd gaat zo snel.

    Fijne zondag

  2. Wat fijn dat het goed gaat met je dochter en dat de verhuizing, ondanks de hitte, goed ging. Hopelijk gaat ze naar een niet al te ver land en kun je haar, en zij jou, makkelijk opzoeken.
    Ik wens je nu even rust toe, geen verhuizingen meer en even genieten van je eigen huis en tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.