Focussen op mooie dingen

In een onzekere tijd kunnen kleine dingen veel voldoening geven. Kleine klusjes die klaarkomen, of een amaryllis die voor de tweede keer in de bloei komt. Zulke dingen. En dan, als het middaglicht over het plantentafeltje schijnt… daar kan ik enorm van genieten!

Ook psychologen komen nu met goede raad, die vandaag op nu.nl te lezen is: tips om mentaal fit te blijven. Bij die tips hoort ook het bezig zijn met planten!

Een paar dagen geleden deden wij dat al. Begint dit jaar liet ik op mijn blog een paar stekjes van de citroengeranium zien, en die moesten nu nodig eens opgepot worden. Dat is nu gebeurd en nu kan die plant verder gaan uitgroeien. Stekjes die je van iemand anders krijgt geven veel plezier, veel meer dan planten die je in de winkel koopt, en het grappige is dat je je ook altijd blijft herinneren van wie je dat stekje hebt gekregen.

Ook een goede constatering van datzelfde psychologie-artikel is dat het veel zwaarder is om thuis te werken. Acht uur werken op kantoor staat gelijk aan zes uur werken thuis. En daar zijn allemaal redenen voor. In ieder geval blijft er tijd over voor mijn man om weer eens wat foto’s te maken. Hij heeft zijn lenzen  tevoorschijn gehaald en toen hij die bloeiende amaryllis zag zette hij deze zò op de foto:

De streepjes zijn van de witte gordijnen op de achtergrond, die het felle licht tegenhouden en tegelijk wel voldoende licht doorlaten.
En dat is nu ook mìjn bijdrage in dit psychologische blogje (maar lees vooral ook dat artikel van de link!):
enerzijds het nieuws doorlaten en er kennis van nemen, en anderzijds het nieuws ook een beetje tegenhouden!
Als je down wordt van het nieuws dan kun je je beter gaan focussen op iets anders.
Focussen? Op de foto van Jan ziet dat er dan zò uit:

3 gedachten over “Focussen op mooie dingen”

 1. Mooie amaryllis-foto’s! Wij hadden de afgelopen kerst een paar kerststukjes i.p.v. een kerstboom (i.v.m. een ukkie kleinkind ;)); en daar zaten amaryllisbollen in. Toen er van de kerststukjes niets meer over was, heb ik de bollen in een paar potten gezet, en uiteindelijk zijn ze gaan bloeien.Een dag of tien geleden waren ze pas helemaal uitgebloeid, bijna drie maanden na de kerst; en ja, ook ik heb gelukkig de foto’s nog! Daar wordt een mens toch vrolijk van? Zo hebben we er weken van kunnen genieten.
  Ik zal straks de tips voor mentale fitness eens even gaan bestuderen 😉 (enigszins overbodig..)
  Jij hebt toch ook wel (meer dan) genoeg leuke dingen te doen? Alles sal reg kom.
  Hartelijke groeten van Digna en blijf gezond!

 2. N.a.v. je verhaaltje van vandaag bij het oude handwerkje: Afleiding is goed om niet blijven malen. Ik maakte de koel/vrieskast schoon. Nu ben ik blij met een blinkende koelkast en daarna ga ik mezelf ruimschoots belonen met lekker lang handwerken. Manlief zit ook heerlijk te knutselen.
  Het enige dat ik mis is een flinke lange wandeling in de bossen, maar misschien lukt dat ook weer op enig moment.
  Groeten van Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.