Fontein in Verzetsstrijderspark

Mijmeringen bij een fontein. De foto maakte ik gister, toen ik hierlangs fietste naar mijn kleine baantje. Een foto is soms aanleiding om nog even wat op te zoeken op internet, zodat ik de juiste informatie goed weergeef. Drie parken liggen hier vlakbij elkaar: het Wilhelminapark, het Prinsenpark en het Verzetsstrijderspark. Hier staan de ruime en romantische huizen die vroeger werden gebouwd voor de kapitaalkrachtige elite, voor de sociale bovenlaag die het dorp een ander aanzien gaf en later werd het een stad.

Het gaat nu ook weer allemaal over ‘verzetsstrijders’ via sociale media en over ‘bovenlagen’ en over ontwikkelingen die niet alleen dorpen en steden een ander aanzien geven maar het hele land en de hele wereld.

“Nog even wat opzoeken op internet”: voor zoiets als een Verzetsstrijderspark en een Kwartjesfontein kan dat nog wel, maar ook dàt wordt allemaal snel anders. We leven in een snel veranderende tijd. Daarbij heb ik er soms behoefte aan om even van m’n fiets af te stappen en een tijdje te kijken naar de fontein. Die blijft maar spuiten en stromen. Heerlijk dat hoog opspuitende water!

2 gedachten over “Fontein in Verzetsstrijderspark”

    1. Wat een prachtig moment moet dat zijn geweest, een moment van vreugde en ontlading van emoties na alle doorstane moeite en angst! Was je er toen bij? (ik weet uw leeftijd, dus ik weet dat het zou kunnen)
      Ik vind het bijzonder om te lezen dat je deze herinnering hebt, van 75 jaar geleden. Dank voor het delen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.