Foto keuzes

Een heel jaar lang hebben we allemaal keuzes moeten maken. Heel veel keuzes. We zijn er moe van geworden. Het ging allemaal over belangrijke dingen en we moesten of wilden elke dag het nieuws bijhouden en daar wordt je ook moe van. En nu is iedereen moe. Ik tenminste wel.

Ik merk dat ik nu ook wat meer moeite heb met het maken van kleine keuzes. Een heel jaar lang deed ik m’n best om alleen de mooiste foto te publiceren. Dan wordt een blogje het krachtigst. Jammer van de rest, maar die haalt het niet. En nu merk ik dat ik even geen zin meer heb in de kleine keuzes. Welke foto wel en welke niet? Dit blogje is een voorbeeld.

M’n lief maakte een foto van de kokkels op het stand. “Kan ik ook”, dacht ik, maar ik had geen rood kerstkussentje bij me in oktober. Kapotte kokkels mee naar huis. Ze zaten nog een hele tijd in m’n jaszak.
En dan zo aan het eind van het jaar, dan wil je ineens nog een heleboel. Ik wil nog een foto van die kokkels. Potje zand had ik ook nog. Maar wat is nou de beste foto voor m’n blog?

De derde foto vind ik het meest geschikt. Maar de vierde laat meer zien dat het plankje maar op een klein lapje ligt. Een oud fleece-lapje wat elk jaar weer uit de doos komt. Dat wou ik ook nog even laten zien, dat je soms maar een klein lapje nodig hebt.
Als ik teveel wil: keuzestress! Dan kom ik er niet meer uit. Dan wil ik teveel zeggen in één blogje. Dan wordt het een rommeltje.
En dan ga ik lekker op de bank verder een boek lezen. Gewoon uitrusten.
Want iedereen is moe, dus jullie begrijpen het wel.

1 gedachte over “Foto keuzes”

  1. Moe, dat begrijp ik. Maar mag ik toch even zeggen hoe ik jouw foto’s bewonder?
    Ik kijk steeds weer met bewondering naar de manier waarop jij dingen in beeld brengt.
    Een goede jaarwisseling en en goed nieuwjaar met rust op zijn tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.