Frans-Nederlandse tijdschriften 100 Ideeën

Het tijdschrift “100 Ideeën” was een Frans tijdschrift, uit het huis van Marie Claire. In 1976 werd het tijdschrift ook in het Nederlands uitgebracht, maar na twee jaar bleek dat toch niet vol te houden om de opmaak helemaal aan te passen voor de Nederlandse markt. Het tijdschrift bleef wel verschijnen, maar nu met een vermelding op de voorkant: Frans – Nederlands. Dat hield in dat de Nederlandse tekst en patronen op een aparte bijlage waren gevoegd, waardoor de hele opmaak niet veranderd hoefde te worden. Ook de titel bleef nu Frans: 100 Idees.

In het voorwoord van het eerste nummer wat nog wèl in het Nederlands was verschenen, deed de redactrice een ‘kleine bekentenis’. Ze schreef: “Ik bezit zelf een grote stapel ‘100 Idees’ van de afgelopen jaren. Uit mijn vingers is echter nog nooit een gehaakt, gebreid, gekleid of geplant radijsje gekomen, en nooit heb ik zelfs maar het eenvoudigste kledingstukje zelf vervaardigd. Alleen maar kijken, naar al dat leuks en lekkers en moois: mag dat ook?”

En dan geeft ze zelf het antwoord: “Jazeker, dat mag! En dat is dan misschien wel idee honderdéén.”

Daarmee heeft ze precies onder woorden gebracht waarom sommigen deze bladen vroeger zo geweldig vonden. Om door te bladeren! En waarom sommigen die stapel zo lang bewaarden. Om later nòg eens door te bladeren! Omdat het gewoon lèuk is om al die ideeën te zien.

Dus ook deze Franse 100 Idees (met Nederlandse vertaling) zijn leuk om in m’n shop te zetten, en leuk om te zien voor degenen die hier zulke goede herinneringen aan hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.