Geborduurd boeketje klaprozen

Vorige week bestelde iemand het Maandblad Ariadne Handwerken van april 1970. Ze schreef erbij dat ze vroeger begonnen was om het boeketje van de voorkant te borduren, maar het was nooit afgekomen. Nu had ze zin om het af te maken maar het patroon was kwijt. Dus bestelde ze bij mij een nieuw exemplaar. Zo’n uitleg vind ik dan leuk om te lezen, en met plezier stuurde ik het tijdschrift naar haar op.

Een paar dagen later was ik op zaterdag op een rommelmarkt. En daar vond ik het schilderijtje met het geborduurde boeketje! Gelijk gekocht. Leuk om tijdschrift en schilderijtje naast elkaar te zien. Ook bij dit borduurwerkje valt me weer op dat het vroeger niet gebruikelijk was om een stukje wit (zuurvrij) papier achter een borduurwerkje te leggen. Dat zou hebben voorkomen dat het witte handwerklinnen een beetje doorschijnt en het wat groezelig maakt. Het borduurwerkje is nu een geschikt handwerkje om los te maken uit de lijst en opnieuw in te lijsten, of om er wat anders mee te doen.

Maar nu ik deze twee zo naast elkaar zie, valt het ook wel weer mee met die achtergrondkleur. Op het voorbeeld is het nog veel ‘bruiner’. En dat voegt ook wel wat toe aan de charme van dit schattige boeketje.

Ik wens de patroon-besteller van vorige week veel plezier met het afmaken van haar èigen boeketje, want dat is nog het allerleukst, om zelf iets af te maken.
En voor wie het niet wil borduren, maar wèl wil hebben plaats ik dit geborduurde schilderijtje in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakte sprei als tafelkleed

Geborduurde kruiden

Foto’s van museum embroidery uit de 14e tot 18e eeuw

Hogere sferen op paleis het Loo

Comments

  1. Die komt me zo bekend voor, die heb ik vermoed ik vroeger zelf geborduurd. Maar waar het is gebleven? Geen idee. Even een vleugje nostalgie…….

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen