Geborduurd boerderijtje

Bij dit boerderijtje stonden we een paar dagen geleden even stil. We waren naar een begrafenis geweest. We keken naar het kleine boerderijtje, waar ook m’n schoonmoeder vroeger haar jeugd had doorgebracht. We dachten aan hoe het vroeger was. En dat was ook niet zo moeilijk, want het plekje ziet er nog net zo uit als zeventig, tachtig jaar geleden.

Huizen, boerderijen: daar hebben we allemáál wel wat mee! Omdat we erin geboren zijn, of omdat we er in woonden, of omdat onze ouders of grootouders erin wonen of woonden. En ook omdat ze gewoon bij ons landschap horen!
Er zijn eens een paar mooie borduurpatronen gepubliceerd van drie karakteristieke Nederlandse huisjes. Deze zijn veel geborduurd en zijn nog steeds leuk om te zien. Deze mooi-ingelijste geborduurde ‘woningen’ plaats ik in m’n shop. Overal wonen mensen, en overal zijn er ook mensen die herinneringen hebben aan het huis of het huisje of het boerderijtje van de familie.

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

“In ’t zonnetje buiten”

Court house kussens

Borduurwerk in de wacht

Batik lappen en boek

Reacties

  1. Betty van Essen-KOk. zegt:

    Of om dat men er ondergedoken was.

    Wie weet ga ik dat ooit es borduren. Ik heb nog veel borduurwol voor Bargello werk dus heb geen idee of dat er geschikt voor is.

    hartelijk dank voor weer zo een fraaie zending,

    Betty van Essen-Kok. Jeruzalem.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen