Geborduurd kussentje bloemen


Van een onafgemaakt bloemen-borduurwerk maakte ik een kussentje. Het voegt zich mooi tussen de bloemen op een zonnige zomer zondag.

Bij de Action kocht ik een bijpassend kussentje. Dat kostte maar anderhalve euro of zoiets. Voor zo’n bedrag ga je niet zelf zitten naaien en opvullen.
Gisteren werd de heg ook aan de andere kant gesnoeid (hjieng, hjieng! dus deuren dicht). Nu schijnt de zon op bijna de langste dag op een plekje achterin de tuin waar de zon anders nooit komt. Ik ging gisteravond speciaal vroeg naar bed (babbelende en barbequende buren op zaterdagavond) om hier vanmorgen om zes uur te kunnen zitten. In de vroege ochtend als alles zo mooi en stil is.


En van een klein quilt-stofje naaide ik nog een bijpassend kussentje. Het stofje was te mooi om door te knippen. Ik had geen vulling meer, dus vulde het met verfrommelde plastik zakken. Op zulke zomerse dagen moet je niet moeilijk doen, maar gewoon genieten als het kan!
Fijne zondag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Etnische kleding en patronen

Tijdschriften Knittax voor de handbreimachine

65 Tijdschriften Creatief met kruissteek

Draden van licht in biografieën van naaldkunstenaressen

Reacties

  1. Vanmorgen was ik er ook al om zes uur. Heerlijk om dan buiten te zijn. Het is rustig, alleen de koeien van de buurman rammelen met hun kettingen. En de kat aan mijn voeten laat zich horen want hij heeft honger.
    Mooi je kussentjes. Deze dagen vind ik het ook fijn om een kussentje in mijn rug te stoppen. Zo’n kussentje-met-een-verhaal net als die van jou ?. Mijn kussentjes zijn ooit geborduurd door een tante zuster van manlief en in de familie steeds doorgegeven.

    Ik wens je een mooi begin van de week.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen