Geborduurd schilderij herder met schapen

Vanmorgen was ik blij dat ik iets van wol kan aantrekken toen ik door de kou moest. Niks fijners dan echte wol in de winter! Net zat ik een tijdje te surfen op internet omdat het me leuk leek om eens een trui te breien van eigengesponnen wol. Dus ik zat te mijmeren of ik misschien ook eens een hele vacht zou gaan kopen en dan eerst zelf spinnen. Wie weet….

Dit mooi geborduurde schilderij van een herder met schapen legde ik eerst even op het gras voordat ik op de fiets stapte. Dit soort borduurwerken werden vaak gemaakt naar voorbeeld van een beroemd schilderij, maar het is niet altijd te traceren welk schilderij dat was. Soms stond de naam van de schilder en de titel van het schilderij op de rand van het voorbedrukte stramien, maar als het borduurwerk is ingelijst dan zie je dat niet meer. Dus als iemand dit borduurwerk wil gebruiken om er bijvoorbeeld een tas van te maken, dan komt die naam vanzelf weer tevoorschijn als het schilderij wordt losgemaakt. Maar het is ook mooi om het zo te laten. En dan nog even wat op internet te surfen om erachter te komen wie het oorspronkelijke schilderij heeft geschilderd. Handig hoor, dat gesurf op internet, maar het moet niet te gek worden, en er moet ook tijd overblijven om bijvoorbeeld eens wat te spinnen…..

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Pulled thread Embroidery

Tijden en tradities op 5 december

Er stond een stoel voor me klaar

Stille zaterdag

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen