Geborduurd schilderij vogeltjes bloemetjes vlindertjes

Geborduurd schilderij vogeltjes bloemetjes vlindertjes
Als tiener werd ik in mijn handwerkliefde beïnvloed door een oud DMC-boek wat nog van mijn grootmoeder was geweest. Ik bladerde het talloze malen door en vond het zò mooi! Ik borduurde alle vogeltjes die erin stonden en ontwierp daarmee m’n eigen schellekoord. Later ging ik handwerkboeken verzamelen en kwam ik het blauwe DMC-boek nog eens tegen. Die gaf ik aan m’n zus. Ik zei: “Het was tenslotte ook joùw grootmoeder, en misschien vind jij het ook leuk om dit boek te hebben.” M’n zus vond het ook een mooi boek en borduurde er wat uit. En wéér kwam ik zo’n boek tegen, en gaf het een tijdje geleden aan m’n andere zus. Zelfde verhaal. Dus dat boek kwam alsmaar niet in m’n shop. Maar nu eindelijk wel! Ik vond weer een exemplaar, en die is voor iemand die het ook mooi vindt.

Van deze patronen die als eerste door DMC werden gepubliceerd, werd later een Natuur borduurpatroon Margrietgroot borduurpatroon gemaakt wat gratis bij een tijdschrift Margriet werd bijgesloten (begin jaren 80). Ik heb al meerdere keren zo’n borduurwerk gezien wat naar voorbeeld van dit patroon is gemaakt. Hierin zijn al die mooie vogeltjes, bloemetjes, paddestoelen en vlindertjes over één evenwichtig borduurwerk verdeeld. Omdat dit patroon destijds zo’n wijde verspreiding had, zullen er nu vast ook wel mensen zijn die dit ontwerp herkennen. Maar voor wie het niet herkent en het gewoon een mooi borduurwerk vindt: ik plaats het in m’n shop. Net als het originele DMC-boek dus. Ook weer extra veel pagina’s van dit boek in de galerij, om te laten zien hoe mooi het is.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een makkelijk borduurwerkje uit een mooi boekje

Filet-haken en filet-borduren

Tijdschriften borduren

De laatste dag van het oude jaar

Reacties

 1. Mijn moeder heeft dat grote werk ook geborduurd. Het is echt een mooi werkstuk.

  • Wat leuk dat je moeder het ook heeft geborduurd! Ik ben dit werkstuk nu een aantal keren tegengekomen en vroeg me af hoe dat nou kon, dat ik het zo vaak tegenkwam.
   Tot ik dus ontdekte dat er een gratis patroon van is geweest. Ik vond het een leuke ontdekking, omdat ik zelf al zo lang fan ben van dat DMC-boek.

 2. Anja Kan zegt:

  Ook ik ben in 1983( ik was twintig) heel fanatiek begonnen met het wandkleed, het jaartal wat ik erin heb geborduurd is 1984. Denkend dat het dan toch echt af kwam. Het is nu inmiddels 2018 en sinds vorige week kwam ik het borduurwerk weer tegen. Ik vond het te gek voor woorden dat ik het toen niet heb afgemaakt, nog vier afbeeldingen moest ik nog doen.
  Ik ben weer begonnen, maar het valt niet mee ondanks een leesbril die ik op heb.
  Ik wil dat ik in ieder geval 1 afbeelding per week afmaak en dan kan ik hem eindelijk inlijsten en vol trots naar kijken.
  Bij het zien van het totale plaatje krijg ik er nog meer zin in.
  Dit moest ik effe kwijt.

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Anja,

   Wat een leuk verhaal over een leuke vondst! Het lijkt mij superleuk om dit borduurwerk nu af te maken, waar je zolang geleden aan bent begonnen!
   Sowiso hou ik wel van iets afmaken, omdat het meeste werk al is gedaan en je hoeft alleen maar de leuke slotfase nog te doen.
   Maar iets afmaken wat van jezèlf is, is helemaal leuk!
   Bedankt voor je reactie, en ik wens je veel borduurplezier!
   En het voordeel van dat je nu ruim dertig jaar ouder bent, is dat het nu hopelijk minder ingewikkeld is om het straks mooi in te lijsten.
   Ik bedoel, toen ik twintig was had ik daar geen geld voor en zat ik wel eens te klungelen met zelfgemaakte materialen, maar nu kun je misschien makkelijk een lijst kopen.

 3. Marga Scholte Timmermans zegt:

  Wat een prachtig mooi borduurwerk, ik zou dit zelf ook graag willen borduren. Hoe kan ik aan dit patroon komen?

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Marga, het borduurpatroon voor dit borduurwerk vind je in m’n shop, onder de catogorie ‘patronen’. En ook heb ik een link geplaatst zodat je het sneller kunt vinden.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen