Geborduurde hyacinten

Geborduurde bloemen blijven langer mooi!
Dit borduurwerkje komt nog uit de tijd dat hyacinten op speciale bollen-glazen werden gelegd, waarop ze dan na een tijdje gingen bloeien.
Een aantal jaren geleden nam ik me voor om dat ook eens uit te proberen, maar dat vergat ik elke keer en het is ook veel handiger om die potjes te kopen. Toch lijkt het me nog wel eens mooi om die lange wortels zo naar het laagje water te zien reiken, net als op dit borduurwerk.

5 gedachten over “Geborduurde hyacinten”

 1. Mijn tip: Koop een potje. Haal de bolletjes uit de aarde en spoel de wortels schoon. Zet ze op zo’n fijn (liefst vintage) bollenglas en geniet.

 2. Je hebt voor zo’n bollenglas een geprepareerde bol nodig. De bol zelf het water ook niet raken, omdat hij dat rotten gaat, de wortels groeien vanzelf wel in het water. Maar de tip van Tineke is ook een goede. Lief borduurwerk trouwens.

 3. Heel leuk borduurwerk. Ik heb ook eens een hyacint geborduurd, maar dan niet in kruissteek maar als vrij borduurwerk. Wij hebben nog zulke bollenglazen. Ik wist niet dat ze al verouderd waren…

  1. Bollenglazen zijn weer helemaal terug. En, de vintage bollenglazen zijn altijd verzamelobjecten gebleven. Ik heb er verschillende in de anna-groene kleur. Er zijn ook kleintjes voor blauwe druifjes.

   1. Wat een goede tip Tineke! Dat wil ik graag volgend jaar uitproberen!
    Het is veel makkelijker om aan zo’n potje met drie bollen te komen, die al beginnen uit te lopen, dan aan geprepareerde bollen. Het lijkt mij ook zo leuk om die wortels naar het water te zien groeien, dus dit lijkt me een prima idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.