Geborduurde randjes

Rode geborduurde randjes

Deze geborduurde randjes kocht ik vorig jaar op de antiekmarkt in 8 geborduurde bandjesApeldoorn. Ze zaten in een plastik doosje, waarop met mooi handschrift stond geschreven “Acht bandjes”. Ik vond het zo lief. De zorgvuldigheid waarmee die mevrouw dat in het doosje had opgeborgen. En de liefdevolle aandacht van de marktkoopvrouw waarmee ze mij het doosje aanreikte. Het praatje wat we nog even maakte. En de randjes vond ik prachtig!

Dit jaar liep ik opnieuw over de antiekmarkt en keek overal of er nog wat handwerk lag. Op één Oud lapje geborduurde rode randjesvan de kramen zag ik iets bekends: Mooie randjes! Ik wilde het lapje afrekenen en herkende de marktkoopvrouw. En zij herkende mij. Ik zei: “Vorig jaar kocht ik die losse bandjes bij u.” En zij: “Ja, dat weet ik nog!” Een geslaagde koop brengt fijne herinneringen. Zo heb ik dat nu ook met de mensen aan wie ik wat mag verkopen: soms een uitwisseling, soms een bedankje als iets goed is aangekomen, soms nog weer een nieuwe bestelling en dan de herkenning. Reuze leuk!

Mijn bandjes van vorig jaar hou ik nog even. Iemand vroeg ernaar, nadat ik gisteren deze verzamelfoto liet zien. Maar het nieuwe lapje met rode randjes plaats ik in m’n shop. De randjes zijn schattig en het lapje is oud. Tussen de randjes is telkens een opengewerkt sierrandje gemaakt. Voor de liefhebber die niet zelf naar de antiekmarkt kan gaan om te snuffelen. Maar ik ga er nu weer eerst naar toe, want het is vandaag de laatste donderdag in deze zomer dat deze fijne markt wordt gehouden. Fijne dag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude recepten weer eens maken

Geborduurde schilderijtjes vier seizoenen

Vier seizoenen

Vordering borduurwerkje

Twee kussens (filet)haakwerk

Reacties

  1. Het lijkt bijna een straf…..zoveel keren hetzelfde randje!

  2. Update: Dit leuke randenlapje is besteld.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen