Geborduurde rode ster


In ‘real life’ ben ik soms wat ‘ongeorganiseerd’ (dat wil zeggen: rommelig) maar bij het borduren kan ik aardig netjes en systematisch te werk gaan. Eerst alle punten af, dan een foto, en dan pas verder borduren. Na de vier hoeksterren opnieuw een foto, voordat de laatste versieringen worden geborduurd.
Wat leer je van zo’n foto? Eigenlijk vooral dat die motieven die al eeuwen lang in culturen zijn verankerd ècht mooi en evenwichtig zijn! Zonder die hoek-sterren was de ster niet af. En zonder de tussenliggende versieringen (die dus hier nog niet geborduurd zijn) is het ook nog niet mooi genoeg. Dit soort figuren hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt, waarbij vele generaties iets hebben veranderd, verbeterd, of juist zo hebben gelaten en overgeleverd. Het is mooi werk om zo’n figuur te borduren en de opbouw te zien. Bijna klaar nu. Nu nog ‘in real life’ ook wat netter worden, maar m’n ‘snoeiafval’ heb ik weer netjes opgeruimd.

Tip: vergeet niet zelf ook tussen-foto’s te maken van je handwerken!
Hier en hier zie je eerdere foto’s van deze ster-in-opbouw.

1 gedachte over “Geborduurde rode ster”

  1. Jolanda Dompeling

    Supermooi patroon met de ster en sneeuwvlokken ! Ben benieuwd naar het eindresultaat. En hopelijk komt er een patroon van op de site ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.