Geborduurde rode ster


In ‘real life’ ben ik soms wat ‘ongeorganiseerd’ (dat wil zeggen: rommelig) maar bij het borduren kan ik aardig netjes en systematisch te werk gaan. Eerst alle punten af, dan een foto, en dan pas verder borduren. Na de vier hoeksterren opnieuw een foto, voordat de laatste versieringen worden geborduurd.
Wat leer je van zo’n foto? Eigenlijk vooral dat die motieven die al eeuwen lang in culturen zijn verankerd ècht mooi en evenwichtig zijn! Zonder die hoek-sterren was de ster niet af. En zonder de tussenliggende versieringen (die dus hier nog niet geborduurd zijn) is het ook nog niet mooi genoeg. Dit soort figuren hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt, waarbij vele generaties iets hebben veranderd, verbeterd, of juist zo hebben gelaten en overgeleverd. Het is mooi werk om zo’n figuur te borduren en de opbouw te zien. Bijna klaar nu. Nu nog ‘in real life’ ook wat netter worden, maar m’n ‘snoeiafval’ heb ik weer netjes opgeruimd.

Tip: vergeet niet zelf ook tussen-foto’s te maken van je handwerken!
Hier en hier zie je eerdere foto’s van deze ster-in-opbouw.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

The story of wool

Kleine kadootjes

Schoonheid in kant: ragdunne ambachtelijkheid

Tapisserie schilderij hert: Freedom!

Comments

  1. Jolanda Dompeling zegt:

    Supermooi patroon met de ster en sneeuwvlokken ! Ben benieuwd naar het eindresultaat. En hopelijk komt er een patroon van op de site ?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen