Geborduurde vogeltjes


Nog wat foto’s die ‘bleven liggen’. Eén dag na de zonnewende hoorde ik bij zonsopgang het eerste vogeltje weer fluiten. Het geluid van fluitende vogeltjes zouden we niet graag willen missen. Een extra reden dus om vuurwerk af te schaffen, want wat doen we die arme beestjes aan om zo hard te knallen dat ze niet meer weten waar ze het zoeken moeten. Veel vogels proberen de knallen en de flitsen te ontvluchten door hoog op te vliegen wat een aanslag doet op hun energie.
De komende tijd hopen we weer te genieten van onze vogeltjes! En het is mij al vaak opgevallen dat vogels (net als bloemen) een heel geliefd onderwerp zijn om te borduren.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over (bloemetjes) borduren

Vogeltjes voeren in de winter

Kussen op besneeuwde parkeerplaats

Burda leerboek voor de haakkunst

Reacties

 1. Ik had tot mijn verbazing op oudjaarsochtend, in de schemering, ook al een zingende merel. Nog niet volledig voluit, maar het gaf de dag een vroeg voorjaarstintje. Erg apart. Prachtig bord trouwens, maar je kent mijn voorliefde voor aardewerk (en vogeltjes) 😀. Hartelijke groeten, ook aan je man (denk dat het zijn bord is).

  • Margriet Hof zegt:

   Vroeg hè? Ik herinner me dat het vorig jaar half januari was dat ik de eerste vogeltjes hoorde.
   Leuk dat jij er ook zo op let!
   Het bord was een kadootje van mijn man wat hij met kerst aan de gastvrouw gaf, want hij had zin om iets moois te geven. Meestal is er wel een aanleiding waarom ik een foto maak, dat heb je goed door! Nu had ik zin om deze foto toch nog even te gebruiken.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen