Geborduurde zonnebloemen

Geborduurde zonnebloemen op tuintafel
De laatste dag van augustus  werd voorafgegaan door een nacht met noodweer. In vier uur tijd waren er al 1500 ontladingen van bliksem geteld en dat ging daarna nog een tijdje door. Vanuit m’n bed zag ik de hemel telkens oplichten en het was werkelijk spectaculair. Er viel ook enorm veel regen. M’n tuintafel was vanmorgen nog kliedernat toen ik twee takken met zonnebloemen even neerlegde. Ze waren mooi geweest maar nu uitgebloeid en konden weg.

Drie borduurwerken zonnebloemen
In de negentiger jaren stond er een keer een patroon van vier zonnebloemen-tafereeltjes in Geborduurde zonnebloemde Libelle. Ik zag dat patroon en wilde het gelijk borduren, zo mooi vond ik het ontwerp. Met veel plezier borduurde ik het en na afloop lijstte ik het in met een passepartout. De twee borduurwerkjes links en rechts herkende ik daarom gelijk toen ik ze ergens tegenkwam. Leuk om te zien hoe verschillend werkstukken worden wanneer er net andere accenten gelegd of kleuren worden gebruikt. Het lijken me leuke borduurwerkjes om nog ergens voor te gebruiken en ik plaats ze in m’n shop.

En nu is het weer stralend weer. De laatste dag van augustus. Ik ben benieuwd wat september voor maand gaat zijn. Misschien is de uitbundigheid van al die zonneschijn wel voorbij.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gebroken tegeltjes

Bloesem

Twee rieten manden met lapjes

Bezoek van handwerkvriendin

Zweedse gehaakte kleedjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen