Gebreide handdoekjes

Het is al weer twee jaar geleden dat we op de terugweg van een gave vakantie nog wat door het Deense land reden. Geen haast om naar huis te gaan. Nog even wat winkeltjes kijken. We parkeerden in Ribe en liepen daar wat rond.

Ik viel natuurlijk als een blok voor die gave bundeltjes met kleurige handdoekjes. Ik had ze toen zelf ook al wel gebreid en dacht dat ik er wel genoeg had. Maar nu kwam het idee om ècht alleen maar ribbels te breien. Geen rand. Geen moeilijkdoenerij. Niet nadenken. Want het is toch ‘alleen maar’ voor een vaatdoekje. Maar een gebreid vaatdoekje is nooit meer ‘alleen maar’ een vaatdoekje. Zelfs zoiets alledaags wordt door de gebreide liefde een fijn gebruiksvoorwerp.

Op het kleine kaartje stond geschreven, in het Deens en in het Engels:
You are holding a bundle of the very best cloths in your hand. I was lucky enough to have a grondmother who knitted such dishclothes for me. When she ws no longer here and the last dishcloth was worn, I couldn’t buy anything like it. So I had to knit them myself for a number of years, and somehow along the way the idea to set up an actual production came to me. I’m so pleased to be able to share the joy of this super functional dish cloth with so many – and now to you too! I hope it will please you! Kind regards, Dorte Soland Wang.

Ik kocht een setje in rood/roze/en oranje en dat ligt hier nog steeds. Ik vond ze eerlijk gezegd tòch net iets te mooi voor de afwas. En ik wilde wachten totdat ik er zelf nog wat had bijgebreid. En dat is nu.

Dus als je niet weet wat je met je restjes katoen moet doen…. En als je een grootmoeder of schoonmoeder of tante bent…..
Maar dan nìet vergeten om er met een touwtje zo’n mooi kaartje bij te doen! In de taal van je hart, en dan gaat de ontvanger dat nog jarenlang met plezier gebruiken! (hoop ik)

1 gedachte over “Gebreide handdoekjes”

  1. Elly Horlings

    Dag Margriet, wat een prachtige vaatdoekjes, mijn moeder breide ze vroeger ook maar dan in blokjes.
    Ik ben er helemaal jaloers op, ga het zeker uitproberen, al is het voor een kadootje voor mijn handwerkvriendinnen, hun kennen jouw site niet. Vanmorgen op onze twee wekelijkse bijeenkomst
    was ik aan het borduren met iets uit jouw winkeltje, ze vonden het zo mooi en vroegen waar het vandaan kwam. Dus ik geniet elke keer weer van je weekbrief die binnenkomt.
    Hartelijk dank, groeten Elly.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.