Gebreide poppetjes

Mandje met gebreide poppetjes

Twee poppetjes proberen ondeugend uit de mand te kruipen. Als ik straks probeer voortijdig mijn vrijheid tegemoet te gaan, dan krijg ik te horen: “Nee, je moet nog even blijven liggen”. Als een verantwoordelijke patient lig ik straks weer een paar uur in de tandartsstoel. Ergens in een andere provincie. Ik schreef er eerder over, en brak daarmee m’n eigen regel: Niet teveel over lastige dingen schrijven. Want wat heeft een ander eraan? Nog een zelf-opgelegde restrictie negeer ik vanmorgen: Niet teveel foto’s laten zien van wat ànderen maakten. Want ik heb zelf al meer dan genoeg handwerken in huis en als ik dan ook nog ga bloggen over wat anderen maakten dan moet ik naar drie-blogjes-per-dag. Dus probeer ik het te beperken tot wat ik zelf kocht of maakte. En tenslotte heb ik nog een derde regel mezelf opgelegd: Niet teveel m’n lezers lastig vallen met allerlei overwegingen. Ik wil graag dat elk stukje een afgerond geheel is, wat ook later nog interessant is om te lezen en waarbij ik de dagboek-vervolg-vorm probeer te vermijden.

Maar elke regel kan natuurlijk gebroken worden, en vandaag zijn dit mooie foto’s om dat bij te doen! De poppetjes werden gebreid door m’n handwerkvriendin, een echte expert die prachtig werk maakt en alles altijd keurig afwerkt.  Als ze op bezoek komt, dan heeft ze altijd wat bij zich om te laten zien en op mijn beurt haal ik ook altijd van alles tevoorschijn en zo vliegen de uren voorbij. De laatste keer dat ze op bezoek was, had ze dit schattige mandje bij zich. Ik fotografeerde het met de spulletjes die hier toevallig net lagen, waarbij deze foto ook interessant is: haar breiwerk op mijn haakwerk. Dus zo lig ik er straks ook weer bij – in die tandartsstoel – en dan zal ik me verbeelden dat ik op een zacht gehaakt bedje lig en straks weer overeind mag. Maar nu moet ik me gauw gaan klaarmaken voor de lange rit!

Gebreid poppetje tussen haakwerk

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Crocusverdriet

Postzegels Mooi Nederland

Heel veel tasjes genaaid

Gehaakte omslagdoek

Reacties

  1. Marianne zegt:

    Wat kun je toch geweldig schrijven en fotograferen! Je verstaat de kunst om een noodzakelijk, doch minder aangenaam tandarts bezoek te koppelen aan mijn gebreide poppetjes! Erg leuke foto’s. Gisteren nog je blog bekeken, vandaag weer druk met mantelzorgen en vanavond rommelmarkten, twee nieuwe werkwoorden die door ons veelvuldig gebruikt worden de laatste tijd. Voor nu welterusten, tot de volgende keer en hopelijk weinig napijn van de tandarts.

    • Margriet Hof zegt:

      En wat kun jij toch prachtig handwerken! Ik kreeg (niet via m’n blog maar op andere wijze) nog een reactie van iemand die de hand van de deskundige herkende in jouw poppetjes. Zo mooi gemaakt! Bedankt voor je reactie, en het gaat gelukkig goed met de na-werking van de behandeling.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen