Gedekte tafels van prinses Margriet op winterpaleis het Loo

Gedekte tafel op paleis het Loo

Vanaf vandaag 12 december is Paleis Het Loo ruim drie weken een Winterpaleis. Net als elk jaar zijn weer de sfeervol gedekte tafels te zien en de traditioneel opgetuigde kerstbomen en de prachtige handgemaakte groenversieringen en bloemstukken. Elke dag van het jaar is het mooi om naar paleis het Loo te gaan, maar tijdens deze winterperiode is het extra mooi. Ik ga meestal elk jaar wel even om die gedekte tafels te zien (deze foto’s zijn gemaakt tijdens de vorige gedekte-tafel-openstelling). Maar dit jaar heb ik extra veel zin om te gaan, want vanaf vandaag staat het Winterpaleis in het teken van Prinses Margriet en haar gezin als laatste bewoners van Paleis Het Loo. Blikvanger is de gedekte tafel van het huwelijksdéjeuner uit 1967, met de trouwjurk en het uniform van de Prinses en de heer Van Vollenhoven, opgesteld in de Audiëntiezaal.

Juist deze week kreeg ik paar keer een mailtje van iemand die ook Margriet heet en dan krijg ik vanzelf plannetjes: kan ik niet alle Margrieten uitnodigen om daar samen een keer heen te gaan? Voor mij is het vlakbij maar voor anderen misschien een flink eind reizen. Plannetjes maken is meestal wel leuk, maar ze werken niet altijd uit.
Hier in de stad hangen sinds gister bijna alle bushokjes vol met posters die deze tentoonstelling aanprijzen en m’n blog is een goede manier om dat ook te doen: wil je ècht mooi gedekte tafels zien dan ben je op het Winterpaleis aan het goede adres!

Gedekte tafel op paleis het Loo 2014

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

De essentie

Breiboeken

Met de draad van Arachne

Pinksteren met rouwranden

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen