Geen witte kerst

Groot wit gebreid kleed

“Dreaming of a white christmas”, zoals een bekend liedje zingt, is nergens voor nodig. Ten eerste omdat ons gedroom geen invloed heeft op de werkelijkheid. Ten tweede omdat de sneeuw vaak veel overlast en narigheid brengt. En ten derde omdat kerst waarschijnlijk helemaal niet in december gevierd moet worden. Ik ga al die punten even langs:

1. De werkelijkheid is vaak anders dan we van te voren denken. Dit jaar maakten we een korte wandeling op kerst met overvloedige zonneschijn. De sneeuw was volledig afwezig en de mooie kerstkaart-plaatjes waren al in andere jaren gefotografeerd.
2. De sneeuw kwam toch nog, maar één dag nà de kerst. Vandaag sneeuwt het en terwijl ik dit schrijf komen ook de berichten van veel ongelukken binnen op het nieuws. Wat verdrietig.
3. Voorafgaand aan deze kerstviering las ik wat artikelen die aantoonden dat Maria haar baby waarschijnlijk helemáál niet midden in de winter kreeg, maar dat Jezus in september werd geboren. Daar zijn veel argumenten voor aan te voeren. Ik vind die argumenten wel geloofwaardig en plaats al heel lang wat vraagtekens bij de viering op 25 en 26 december. De gekozen datum lijkt meer rekening te houden met de zonnewende, dan met de bijbelse gegevens. Wat mij dit jaar opviel is dat er steeds meer artikelen verschijnen die dat beargumenteren. Zullen we volgend jaar kerst dan maar in september vieren?

Terug naar punt 2. Tussen de foto’s die op het nieuws worden getoond, zitten ook wat idyllische plaatjes. Sneeuw kan ook mooi zijn. Hier op de Veluwe is er alleen nog maar wat koud gemiezer, dus ik ben er nog niet op uitgetrokken om foto’s te nemen. Maar ik heb wèl deze mooie foto van een prachtige kleed. Dit bijzondere kleed (ik kocht het tweedehands) is niet gehaakt maar gebreid! Kunstbreien! Voor wie dat ook wil: ik heb er een boekje over. En voor alle anderen: Ik hoop dat jullie geen last hebben van de minder prettige kanten van de sneeuw.

Groot wit gebreid kleed op tafel

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde kerstboompjes

Kussen geborduurd met restjes

Geborduurde molens

Bomenblogje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen