Gehaakt kleedje in Openluchtmuseum

Klein boerderijtje tussen hoge bomen in Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem is in alle jaargetijden de moeite waard om te bezoeken en ook in meerdere perioden in je leven. De eerste keer dat ik hier kwam was met een schoolreisje in m’n kindertijd en daarna ben ik er in elke levensperiode wel een paar keer geweest. Op een zaterdag in september (deze foto’s zijn een maand geleden genomen, toen waren de blaadjes nog groen) kriebelde het weer eens en reden we er naar toe. Het is een erg mooie plek om een paar uur rond te lopen. Vlak voor vertrek pakte ik nog gauw een paar gehaakte kleedjes mee, met de bedoeling om die in het museum te fotograferen. Als ze èrgens mooi uitkomen, dan is het daar wel! In het kleine boerderijtje wat vroeger in Vierhouten heeft gestaan, vond ik de setting die ik zocht en ik legde een paar kleedjes neer. Dit is de mooiste foto die ik daarbinnen maakte:

Dienblad met servies en gehaakt kleedje

De komende tijd wil ik nog meer foto’s laten zien die ik maakte in dit prachtige museum. Aan de rand van Arnhem midden in bosrijk gebied ligt het grote terrein waar authentieke Nederlandse gebouwen opnieuw werden opgebouwd. Je vindt er in de eerste plaats oude boerderijtjes, maar in de loop der tijd kwam er telkens wat bij: molens, schapenstal, arbeiderswoningen, ophaalbrug, nostalgische winkeltjes, vissershuisjes, tolhuisje, dorpsschooltje, een smederij, een remise voor trams en nog veel meer. Een paar oude trams rijden over het hele terrein en brengen je van de ene streek naar de andere, zodat ook mensen die niet zo goed ter been zijn daar kunnen komen. Er werken veel vrijwilligers, in kleding van vroeger. Zo kwam net toen ik klaar was met deze foto’s de vrijwilligster binnen die bij dit boerderijtje hoorde. Ze had ‘opknappersgoed’ aan. Dat was de kleding die de boerin aantrok nadat ze ’s morgens de smerige karweitjes had gedaan. Alles nodigde dus eigenlijk uit om met haar een kopje koffie te drinken. Het dienblad stond al klaar, maar het kleedje nam ik weer mee. Om het nu in m’n shop te zetten.

Het kleedje fotografeerde ik ook nog in het café van tante Stien, wat ook op het terrein van het Openluchtmuseum staat. Daar lag een rood pluche tafelkleed waar het kleedje ook mooi uitkomt:

Café Westerstraat in Openluchtmuseum

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakte en gestempelde margrietjes

Van warme weken naar warme deken

Roze kussen van gehaakte bloemetjes

Kussen van gehaakte roze bloemen

Tien gehaakte kleine tasjes – om weg te geven

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen