Gehaakte dekens: nu ook in log cabin

Gehaakte dekens met veel kleurtjes
Gehaakte dekens: ik was er vroeger dol op om die te maken. Deze twee zijn ongeveer 15 jaar oud en ik had toen niet kunnen denken dat ze nog eens zò in de mode zouden zijn.

Log cabin: mijn favoriete motief bij patchwork. Ik heb het talloze keren gebruikt, en ik ben zeker niet de enige. De kussens hieronder illustreren de log-cabin-voorkeur.

En nu: de tijd gaat verder! Iedereen verzint van alles. Klassieke motieven worden verwerkt op ongebruikelijke manieren. Oud wordt weer nieuw en nieuw kan van alles zijn. Een paar weken geleden gaf ik een link naar twee blogsters die vorig jaar veel gepubliceerd hebben met betrekking tot haken, en nu zie ik aanleiding om dezelfde twee haaksters opnieuw te noemen. Want op precies dezelfde dag, precies tegelijk, publiceerde ze allebei een serie foto’s van iets waar ze allebei mee bezig waren: Log cabin voor haakwerk! De Engelse Lucy liet een hele serie zien van een opmerkelijke deken in log-cabin-haakwerk, en de Nederlandse Joke liet haar foto’s zien van eveneens een log-cabin-gehaakte-deken. Opmerkelijk!

Het hangt gewoon in de lucht, die veranderingen in handwerkmogelijkheden. Maar deze gelijktijdigheid vond ik wel frappant.

Drie log cabin kussentjes tegen hek

6 gedachten over “Gehaakte dekens: nu ook in log cabin”

  1. Erg mooi, die Log cabin patronen, daar ga ik ook nog eens mee aan de gang. Ik heb nu 2 andere dekens op de naald staan, maar die van Lucy of Joke staan op mijn To Do lijstje, met nog veel meer andere dingen. Het is allemaal zo leuk !! Die van jou lijken me ook uitermate geschikt voor allerlei rest bolletjes. Welke steek(en) heb je gebruikt?

    1. Je hebt vast een lange to-do-lijst, maar als je daarmee klaar bent dan is zo’n restjes-deken heel leuk om te doen. Ik haakte gewoon met stokjes en inderdaad: héél veel restjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.