Gehaakte kastrandjes


In een klein Brabants museum stond een kast met opengeslagen deuren. Je kon zien hoe zo’n kast vroeger werd gebruikt. Ik keek ook naar de kastrandjes, die de planken sierden. Het viel me op dat er een slimme oplossing was bedacht om de kastrandjes netjes recht te laten hangen: een draadje door de punten. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht!

Kastrandjes: je kunt ze op heel veel manieren haken en ook breien. Een oude Marijke-kreatief staat er vòl mee: de mooiste ideeën en patronen in een heel mooi tijdschrift! Fijne romantische naaldkunst voor iedereen die graag breit en haakt.

Het oude randje op de onderste foto: geen idee waar dat voor was. Maar het ziet er oud uit en wie weet ziet iemand er iets in, dus ik zet het in m’n shop.

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Gehaakte kastrandjes”

  1. Hallo Margriet, weet je zeker dat het een kastrandje is? Het lijkt erg op een kraagje dat mijn oma vroeger op een jurk had. Als er een nieuwe/andere jurk kwam, verhuisde het kraagje gewoon mee.
    Hartelijke groet,
    T.

    1. Ik had al een foto gemaakt van dit gehaakte randje samen met twee gehaakte kraagjes, en die heb ik nu net in een nieuw blogje gepubliceerd. Het randje van dìt blogje is een stuk korter, dus daarom dacht ik niet dat het ook een kraagje was. Ook vanwege de onafgewerkte draadjes. Maar ik vond het wel heel leuk te lezen dat jouw oma net zo’n gehaakt kraagje had. Dus misschien was het daar dan toch wel voor. Ik heb het even om m’n hals gelegd en het zou misschien toch wel net gaan, voor een openvallende bloes of jurk, dus dan hoeft het niet helemaal rond. Leuk dat je het herkende!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.